Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

25 oktober 2002

Teams Werkendam - Woudrichem Dodelijk verkeersongeval tussen broer en zus VEEN: Vanmiddag omstreeks 12.30 uur vond een dodelijk verkeersongeval plaats op de splitsing van wegen Nieuwstraat - Rivelstraat - Withoornstraat . Een 58 jarige vrachtautobestuurder uit Veen naderde over de Nieuwstraat de splitsing om linksaf de Withoornstraat in te rijden. Op dat moment naderde een 60 jarige betuurster van een bromfietsscooter. Zij wilde vanuit de Rivelstraat rechtdoor eveneens de Withoornstraat inrijden. De vrachtauto bestuurder heeft haar hierbij niet opgemerkt. De scooter bestuurster bleef weinig ruimte over tussen trotoirband en vrachtauto. Hoe het ongeluk zich precies heeft voorgedaan wordt momenteel uitgezocht door medewerkers van het forensis technisch onderzoek. In ieder geval kwam de vrouw te vallen en liet daarbij het leven. Een arts van de traumaheli consteerde dat ter plaatse. Na het ongeval zag de bestuurder dat de bestuurster zijn zus betrof. De man was hevig ontdaan. Hem is slachtofferhulp aangeboden.

Diefstal 8x8 bakwagen.
WERKENDAM: Op donderdag 24 oktober is er bij een bedrijf gelegen aan de Vierlinghstraat, een truck van het terrein gestolen. Het betreft een M.A.N 8x8 met het kenteken BH-HZ-09. Op de truck zit een gele container en een 14 meter reikende kraan. Het betreft een unieke en bijzondere truck waarvan er geen twee in Nederland zijn.

Bellende nep-dokter
WIJK EN AALBURG EN VEEN: Op vrijdag 25 oktober zijn er in Wijk en Aalburg en Veen diverse vrouwen opgebeld door een man die zich uitgeeft voor Dr. De Bruin. Hij vertelt de vrouwen dat hij in samenwerking met de huisarts bezig is met een telefonisch onderzoek waarna er persoonlijke en sexueel gerichte intieme vragen worden gesteld. Ook in Rijen is er een man die opbelt en zich uitgeeft voor Dr. Van Oorschot als zijnde schoolarts. Ook deze man stelt vervolgens allerlei intieme vragen. Bij navraag blijken deze artsen helemaal niet te bestaan.

Verkeerscontrole
WIJK EN AALBURG: Op vrijdag 25 oktober zijn er aan de Berenhoeksestraat een verkeerscontrole gehouden. Voor diverse ovetredingen zijn er bekeuringen uitgeschreven. 9x wegens het niet dragen van de autogordel
1x constructiesnelheid bromfiets
1x missen van gele plaat op bromfiets
1x mistlampen voeren waar niet toegestaan

Ook op de Parallelweg te Giessen is een verkeercontrole gehouden. Daar zijn de volgende bekeuringen uitgeschreven. 4x overtreding van de maximum snelheid. De hoogst geconstateerde snelheid was 109 km/h

1x voor het niet dragen van de autogordel

Team Gilze en Rijen
Aanrijding met letsel
MOLENSCHOT: Op 24 oktober omstreeks 19.30 uur vond er op de kruising Rijksweg 235 en Veenstraat een aanrijding plaats tussen een personenauto en een motorfiets. Bij deze aanrijding raakte de 34 jarige motorrijder uit Tilburg gewond. Ernstig gewond is hij in het ziekenhuis te Tilburg opgenomen. De personenauto werd bestuurd door een 53 jarige man uit Rijen. De bestuurder van de personenauto verleende bij het linksaf slaan geen onbelemmerde doorgang aan de motorrijder die uit tegenover gestelde richting de kruising naderde.

Bron: h