Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 25-10-2002

VENLO Politie-inzet rond stille tocht

VENLO Voor, tijdens en na de stille tocht in Venlo in verband met de dood van René Steegmans, zet de politie en stadstoezicht extra mensen in om het geheel in goede banen te leiden. De stille tocht begint om half zeven. Vanaf vijf uur zullen meer politiemensen en stadswachten dan gebruikelijk in het centrum op de been zijn om een extra oogje in het zeil te houden, mensen de weg te wijzen en afzettingen te bewaken.

Tijdens de tocht zal de aanwezigheid van politiemensen wat minder in het oog springen. Twee politiemensen van de bereden politie van de KLPD zullen aan de tocht vooraf gaan. De politie zal onmiddelijk optreden als mensen rascistische of discriminerende leuzen roepen of zich op een andere wijze niet aan de regels houden of zich ongepast gedragen. De organisatie heeft verzocht spandoeken en muziek zoveel mogelijk achterwege te laten.

Ook na de tocht zal de politie nog geruime tijd opvallend aanwezig zijn in het centrum van Venlo om toezicht te houden en de orde te handhaven. Er zijn geen directe aanwijzingen voor dreiging of onrust. Toch wil de politie door haar extra aanwezigheid eventuele ongeregeldheden voor kunnen zijn.

In totaal zet de politie Limburg-Noord ongeveer vijftig mensen in. Stadstoezicht is aanwezig met ongeveer vijftentwintig stadswachten.