Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 25-10-2002 Mediabericht 25 oktober (16.45 uur, laatste berichten)

BERINGE Bromfietser rijdt door na aanrijding

BERINGE Bij een verkeersongeluk op het fietspad van de Meijelseweg woensdagochtend om 7.45 uur, is een 52-jarige fietsster uit Beringe lichtgewond geraakt. Zij reed van Beringe in de richting van Meijel toen uit de tegenovergestelde richting een bromfietser slingerend aan kwam rijden. Hoewel ze uiterst rechts reed, kon ze een aanrijding niet vermijden. De veroorzaker van het ongeluk reed door zonder hulp te verlenen. Achter op de bromfiets vervoerde hij een passagier. De vrouw deed vrijdagmiddag pas aangifte van dit voorval. De politie hoopt dat getuigen zich zullen melden via 0900-8844.

LIMBURG-NOORD 25 dronken bestuurders

LIMBURG-NOORD - De politie Limburg-Noord heeft in de afgelopen week 23 automobilisten en 2 bromfietsers betrapt die met drank op achter het stuur zaten. De dronken bestuurders zijn betrapt bij controles in Gennep, Blerick, Weert, Roermond, Swalmen, Venlo, Baexem, Venray, Heythuysen, Tegelen, Belfeld, Meijel, Horn, Nederweert, Herten, Milsbeek en Koningsbosch.

Op diverse locaties in Tegelen, Belfeld en Venlo zijn bij alcoholcontroles 227 blaastesten afgenomen. Hierbij is een 22-jarige automobilist uit Tegelen betrapt. De controles zijn uitgevoerd op de Grotestraat in Tegelen, de Rijksweg-Noord in Belfeld en de Molensingel in Venlo.

Op diverse locaties in Weert, Meijel, Horn en Nederweert zijn bij alcoholcontroles 432 blaastesten afgenomen. Bij deze controles zijn vijf automobilisten betrapt op rijden onder invloed. De controles zijn gehouden op de Roermondseweg in Weert, de Randweg in Meijel, de Napoleonsweg in Horn en de Randweg Zuid in Nederweert.

Op diverse locaties in Roermond en Herten zijn bij alcoholcontroles van het Verkeershandhavingsteam 313 blaastesten afgenomen. Bij deze controles zijn géén overtredingen geconstateerd. De controles zijn gehouden in Roermond op de Koninginnelaan, de Godsweerdersingel en Broekhin Noord en de Rijksweg in Herten.

De overige dronken bestuurders kregen rijverboden voor de duur variërend van 1 tot 12 uur.

LIMBURG-NOORD 155 bekeuringen bij verkeerscontroles

LIMBURG-NOORD De politie heeft bij verkeerscontroles in Belfeld, Weert en Venlo 155 bekeuringen opgemaakt.

BELFELD - Op de Rijksweg Noord zijn vrijdag 71 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 1062 gecontroleerde voertuigen bedroeg 87 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 216,00.

WEERT - Op de Maaslandlaan zijn donderdagmiddag 37 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 643 gecontroleerde voertuigen bedroeg 94 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 245,00.

VENLO - Op de Sint Urbanusweg zijn donderdagmiddag 47 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 448 gecontroleerde voertuigen bedroeg 78 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 115,00.