Korps: Groningen, plaats: Diverse 25-10-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen (middageditie) Vrijdagmiddag 25 oktober 2002

Editie vrijdagmiddag

Ten Post: inbraak in garage; dader opgepakt
Een 43-jarige inwoner van Ten Post overliep vrijdagmorgen een inbreker bij een autobedrijf aan de Rijksweg in Ten Post. De getuige zag bij aankomst bij het bedrijf, dat eigendom is van zijn vriend, een man lopen die een lasapparaat meenam en die achter in een auto plaatste. De onbekende was vermoedelijk het bedrijf binnengekomen door een afdichtingplaat van een raam te vernielen. Toen de getuige de man aansprak en hem verbood de lasspullen mee te nemen haalde die de apparatuur weer uit de auto en verdween spoorslags. Op de Ulgersmaweg in Groningen kon hij op basis van het opgegeven signalement worden aangehouden. De man bleek ook in het bezit te zijn van een autoradio die mogelijke van diefstal afkomstig is. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Marum: ramkraak
Vrijdagmorgen vroeg vond een ramkraak plaats bij een drogisterij aan De Wending in Marum. Met een gestolen auto werden drie delen van de pui van de zaak kapot gereden. Uit de winkel werd een nog onbekende hoeveelheid parfumerieartikelen weggenomen. De vermoedelijk bij de kraak gebruikte auto werd later op de ochtend aan de Kastanjelaan in Marum teruggevonden en is voor nader onderzoek in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: treinongeval NS station vermoedelijk poging zelfmoord De 30-jarige vrouw uit Groningen die donderdagmiddag zwaar gewond raakte bij een treinongeval op het NS station in Groningen heeft vermoedelijk zelfmoord willen plegen. Dat heeft het politieonderzoek donderdagavond en vrijdag uitgewezen. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeval is op het horen van enkele getuigen na afgerond.

Groningen: bedrijfsongeval
Tijdens sloopwerkzaamheden aan woningen aan de Gerbrand Bakkerstraat in Groningen is vrijdagmorgen een 21-jarige man uit Delfzijl gewond geraakt. De man was op een balkon bezig met het losmaken van ijzerwerk. Daarbij begaf de bevestiging van het balkon het waardoor het slachtoffer ongeveer 2,5 meter naar beneden viel. Kort daarop brak het balkon geheel af en kwam deels op het slachtoffer terecht. De man is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft het onderzoek overgedragen aan de arbeidsinspectie.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)