Koninklijke Ahold


Ahold integreert activiteiten in Centraal-Europa

Jacquot Boelen benoemd tot CEO bij Ahold Centraal Europa

Zaandam, 25 oktober 2002 - Ahold zal haar activiteiten in Polen, Tsjechië en Slowakije integreren in een nieuwe organisatie, onder de naam Ahold Centraal Europa (ACE). In deze organisatie, waarvan het hoofdkantoor gevestigd zal zijn in Praag, worden de back-office-functies en het management voor Ahold's Poolse, Tsjechische en Slowaakse activiteiten samengebracht. De lokale winkelketens zullen per land voor het dagelijkse management wel over een landelijke organisatie beschikken. Jacquot Boelen, voorheen Chief Executive Officer (CEO) bij Ahold Polska, is benoemd tot CEO van ACE.

In ACE zullen activiteiten als inkoop, personeel en organisatie, marketing, formule-ontwikkeling, administratie en IS&T voor de drie deelnemende landen centraal geregeld worden. Op deze manier kan gebruik gemaakt worden van schaalvoordelen en gezamenlijke kennis binnen de regio. De overkoepelende organisatie en het centrale hoofdkantoor, van waaruit gezamenlijke concerndiensten worden geregeld, staan onder leiding van één CEO, Jacquot Boelen.

De dagelijkse activiteiten voor de winkelketens en de distributiecentra worden via lokale, landelijke organisaties en concerndiensten geregeld, onder leiding van een plaatselijke Chief Operating Officer (COO), die direct aan Boelen rapporteert. De COO's zijn verantwoordelijk voor operationele activiteiten (financiële resultaten en marktpositie) bij de Albert- en Hypernova-formules in hun land.

Boelen (42) begon in januari 2001 als president en CEO bij Ahold Polska. Onder zijn leiding heeft Ahold goede vooruitgang in de Poolse markt geboekt, waaronder de verdere uitbreiding van de Hypernova-hypermarkten en de ombouw van alle supermarkten naar Albert.

Peter Ruzicka, de huidige CEO van Ahold Tsjechië, heeft voor een terugkeer naar zijn geboorteland Noorwegen gekozen en zal zijn verantwoordelijkheden overdragen aan Boelen per 1 januari 2003. Ruzicka heeft de onderneming in Tsjechië naar marktleiderschap geleid op het gebied van levensmiddelen en hij heeft sterk bijgedragen aan de ontwikkeling van de nieuwe centrale organisatie.

Vanuit ACE zal de aansturing plaatsvinden van meer dan 400 Albert-supermarkten en Hypernova-hypermarkten in Centraal-Europa met een gezamenlijke omzet van circa Euro 1,3 miljard. Het integratieproces begint op 1 januari 2003 en zal naar verwachting voor het einde van dat jaar afgerond worden.

Ahold Corporate Communicatie:
075.659.5720

GSM
Annemiek Louwers: 06.53.98.16.06
Nick Gale: 06.55.77.22.83


---

Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn 'forward-looking statements' in de zin van het Amerikaanse effectenrecht en worden geacht te vallen onder de zogeheten 'safe harbors'. Deze forward-looking statements zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen ten opzichte van die welke tot uitdrukking zijn gebracht in de forward-looking statements. Dergelijke factoren omvatten, maar zijn niet beperkt tot, de algemene economische omstandigheden en wijzigingen in rentestanden in de landen waar Ahold actief is, het gedrag van andere marktdeelnemers en maatregelen van overheden of andere regelgevende instanties. Schommelingen in wisselkoersen tussen de Euro en de andere valuta waarin de activa, schulden en bedrijfsresultaten van Ahold worden aangeduid, met name de Amerikaanse dollar, de Poolse zloty, de Tsjechische kroon en de Slowaakse kroon kunnen de werkelijke resultaten beïnvloeden, evenals andere factoren aangehaald in Aholds publieke mededelingen. Veel van deze factoren zijn voor Ahold niet beheersbaar en evenmin voorspelbaar. Lezers wordt geadviseerd behoedzaam om te gaan met dergelijke forward-looking statements, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Voor een meer gedetailleerde uiteenzetting van dergelijke risico's en andere factoren wordt verwezen naar Aholds meest recente jaarverslag (Form 20-F). Ahold neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om gewijzigde forward-looking statements te publiceren naar aanleiding van al dan niet voorziene gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na publicatie van dit persberichtBuiten Nederland is Koninklijke Ahold N.V. - dit is haar statutaire naam - bekend onder de naam "Royal Ahold" of eenvoudigweg "Ahold".

---

Koninklijke Ahold N.V
Postbus 3050
1500 HB Zaandam
tel: +31 (0)75 659 57 20
fax: +31 (0)75 659 83 02
http://www.ahold.nl