Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 25-10-2002 2e persbericht van vrijdag 25 oktober 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw zwaar gewond politie zoekt getuigen Woensdagavond rond 19.50 uur werd op de Le Sage Ten Broeklaan een 68-jarige vrouw uit Eindhoven gewond aangetroffen. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis. Door nog onbekende oorzaak is de vrouw daar ten val gekomen. De vrouw raakte buiten bewustzijn en kan zich niets van hetgeen daar is voorgevallen herinneren. Zij fietste daar naar haar werk. Getuigen van het ongeval worden verzocht contact op te nemen met de politie afdeling Stratum / Gestel, telefoon 0900 8844.

Eindhoven: Diefstal auto
Vanaf de Wieringermeerlaan is vrijdag tussen 11.50 en 12.15 uur een grijze Fiat Punto met het kenteken 91-FH-VV gestolen. De sleutels waren eerder bij een tasjesdiefstal weggenomen.

Eindhoven: Aanrijding met ambulance
Bij een aanrijding tussen een ambulance en een bestelauto zijn vrijdag om 12.10 uur de twee inzittenden van de ambulance lichtgewond geraakt. De ambulance reed met optische en geluidssignalen vanuit de Leostraat de kruising met de Leenderweg op. Vanuit de richting centrum kwam over de Leenderweg een 32-jarige Eindhovenaar met zijn bestelauto gereden. Hij had de ambulance met de blauwe lamp en sirene niet gezien of gehoord. Een botsing was het gevolg. Het ambulancepersoneel had enkele kneuzingen.

Helmond: Diefstal uit woning
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een woning aan de Van Leeuwenhoeklaan. Men kwam binnen door de tuindeuren open te maken. Uit de woning verdwenen 200,= en twee zilveren beeldjes.

Best: Ambulance uit de bocht
Op de kruising Willem de Zwijgerstraat Eindhovenseweg Zuid is vrijdag om 11.40 uur een ambulance uit de bocht gevlogen en op zijn kant gegaan. De ambulance reed met blauwe lamp en sirene vanuit de Willem de Zwijgerstraat de Eindhovenseweg Zuid op. De bestuurder verloor de controle over het voertuig en de auto kantelde. De wagen schoof op zijn linkerkant door de middenberm en kwam op het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer tegen een stilstaande personenauto. Niemand raakte gewond.

Valkenswaard: Geroofde auto na achtervolging terug Een onbekende man, gemaskerd met een muts, heeft vrijdag rond 0.25 uur een 49-jarige man in Valkenswaard overvallen en diens auto onder bedreiging van een pistool afgenomen. Dat gebeurde op de Dennenlaan bij de woning van de man uit Valkenswaard. De man was juist met zijn Mercedes ML 55 thuis gekomen. De dader ging er van door maar werd door de politie gezien in de richting van Eindhoven. Ze raakten door de snelheid het zicht op het voertuig kwijt. Later werd de auto bij Tilburg gezien en de politie van West en Midden Brabant lukte het de auto te achterhalen. De bestuurder negeerde een stopteken en de politie dwong de bestuurder op de Van Ingenhovenlaan in Tilburg te stoppen door tegen de auto te rijden. De overvaller kon echter zonder auto ontkomen. De auto is voor sporenonderzoek naar het politiebureau gebracht.

Bergeijk: Auto in de sloot
Een 20-jarige man uit Bergeijk is vrijdag rond 11.00 uur gewond geraakt toen hij met zijn auto in de sloot terecht kwam. De man reed over de N397 (Eersel Valkenswaard) en raakte door onbekende oorzaak van de weg. De bestuurder is met onbekend letsel in het MMC in Veldhoven opgenomen.

Eersel: Kanaries gestolen
Vanuit de volière achter een woning aan de Schoolstraat zijn in de nacht van donderdag op vrijdag negen kanaries gestolen. De waarde van de kanaries is ongeveer 90,=.