Politie IJsselland Dagrapport Pers Deventer
Vrijdag25-okt-2002 07:00 uur tot Zaterdag26-okt-2002 06:59 uur Door Wim Rabelink 038 4963891

---

Motorrijder gewond bij noodstop.

Deventer. Op 25 oktober jl omstreeks 13.30 kwam een bewoner van de Gildenburg in Deventer met een motor aangereden en lette goed op het glas dat op de rijbaan lag. Daarbij lette hij niet goed op het overige verkeer en zag plotseling een personenauto opdoemen. Hij schrok daar zo van, dan hij een noodstop maakte en met de motor onderuit ging. Hij kwam onzer zijn voertuig terecht. Klaagde over pijnlijke hand en been en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.
---

Diefstal LCD monitor uit winkel

Deventer. Tijdens de winkelopenstelling werd op 24 oktober een Sony LCD-monitor, kleur grijs, met een waarde van 549,00 ¤ gestolen uit een winkel aan de Keizerstraat te Deventer. Daders zijn twee mannen en 1 vrouw. Een van hen leidde het personeel met een vraag af. De diefstal werd op 24 oktober, omstreeks 17.00 uur gepleegd, maar pas om 20.30 ontdekt. De beveiliging werd onklaar gemaakt.
---

WINKELDIEVEGGE BETRAPT

Deventer. Een 43 jarige winkeldievegge uit Deventer wilde met kinderkleding een zaak aan de Brink uitlopen. Het alarm bij de deurpoortjes ging af, waarna ze werd aangehouden. De waarde van de kleding bedroeg ¤183,-


---

LASTIGE KLANT

Deventer. Een lastige bezoeker van een horecagelegenheid werd op 26 oktober 2002, omstreeks 00.30 uur op de Brink aangehouden. Hij moest het pand verlaten en verzette zich daartegen. Ook zijn gedrag op straat leidde tot onrust, waarna hij werd aangehouden en overgebracht werd naar het bureau. De man, een 19 jarige Deventernaar ging met een pv naar huis.


---
WOONBOOT OP DRIFT

Deventer. Op de Pothoofd raakte een woonboot op drift. De bevestigingskabel was eerder die dag door bouwverkeer stuk gereden, maar dat kon volgens de ... geebn gevaar. Totdat... de wind de kop op stak. De loopplank lag al in het water en de boot zat nog met één staalkabel en een gasslang vast aan de wal. Eigenaresse kwam op 26 oktober omstreeks 02.10 uur bij de boot en vertelde dat haar zoon en vriendin ook nog op de schuit moesten zijn. Zij had vrijdagochtend de verantwoordelijke toezichthouder nog gewezen op de weersvoorspelling en vroeg zich af of de boot wel genoeg gezekerd was. Volgens hem hoefde zij zich geen zorgen te maken.

Brandweer heeft de ark weer goed op zijn plek kunnen krijgen en de brug uit het water gevist.
---
Einde dagrapport Pers Deventer

Wim Rabelink
Districtsvoorlichter

LET OP !!!!!
Telefoonnummer is gewijzigd
Tel: +31 (0) 570 - 668 440
Fax: +31 (0) 570 - 668 477