Gemeente Alkmaar


Wethouder Eggermont opent huiskamer op Schermereiland

Alkmaar, 22 oktober 2002

Vrijdag 25 oktober a.s. om 17.00 uur opent wethouder Eggermont (coördinerend wethouder Wijkgericht Samenwerken) huiskamer De Wachter op het Schermereiland. In Alkmaar is dit de derde huiskamer voor jongeren, na Huiswaard en Daalmeer. Het is een uniek concept dat wordt gerund door vrijwilligers met ondersteuning van het ambulant jongerenwerk.

De Huiskamer is een plek waar jongeren in de leeftijd van 11 tot en met 17 jaar bij elkaar komen, om lekker te hangen, te tafelvoetballen, tv te kijken, muziek te luisteren, met elkaar spelletjes te spelen en deel te nemen aan activiteiten. Het is een eigen plek voor de jeugd waar ze 's avonds bij elkaar kunnen komen en niet op straat hoeven rond te hangen.

Op het Schermereiland is de huiskamer gevestigd in de ruimte onder Buurthuis de Wachter. Het initiatief om een huiskamer te openen op Schermereiland, komt vanuit het bestuur van Buurthuis de Wachter en Vanessa Macias, ambulant jongerenwerker van Kern8 (welzijnsbevordering). De huiskamer wordt begeleid door vrijwilligers met ondersteuning van de ambulant jongerenwerker van Kern 8.