Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-10-2002 Persberichten ongevallen met dodelijke afloop Vrijdag 25 oktober 2002

Hoensbroek Dodelijk ongeval

Op vrijdagmiddag, omstreeks 15.15 uur vond er in de Prof. Eykmanlaan in Hoensbroek een ongeval met dodelijke afloop plaats. Het ongeval vond plaats doordat een personenauto, bestuurd door een 18 jarige inwoner van Hoensbroek achterop een electrisch aangedreven driewielige invalidewagen reed. De bestuurder van de invalidewagen, een 64 jarige inwoner van Hoensbroek, raakte hierbij zwaar gewond. Door agenten werd ter plaatse begonnen met het reanimeren van het slachtoffer vanwege het feit dat men geen polsslag meer voelde. De reanimatie werd door gealarmeerd ambulancepersoneel overgenomen. Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar het Atrium in Heerlen. Vlak na aankomst hij aan zijn verwondingen bezweken. De politie stelt een onderzoek in na de toedracht van het ongeval.

De politie van de basiseenheid Heerlen-Noord is dringend op zoek naar getuigen van het ongeval. Zij worden verzocht zich te melden via nummer 0900 88 44.

Oost-Maarland Auto onder trein

Op vrijdagavond, omstreeks 18.20 uur vond er op de onbewaakte spoorwegovergang aan de Industrieweg in Oost-Maarland een ongeval plaats waarbij een personenauto werd gegrepen door een trein die uit Luik kwam. Na de aanrijding werd de auto ruim vierhonder meter meegesleurd. De enige mannelijke inzittende van de auto kwam bij de botsing om het leven. Door de Spoorwegpolitie en de recherche wordt een onderzoek ingesteld.

District Sittard Aanrijdingen

De combinatie van vakantieverkeer, duisternis en hevige regenval was debet aan een fiks aantal aanrijdingen. Vanaf 17.00 uur vonden er tientallen grotere en kleinere aanrijdingen in de hele regio plaats.

Op de A2 richting Eindhoven, tussen de afslag Urmond en tankstation Swentibold vond omstreeks 19.00 uur een aanrijding plaats waarbij vier voertuigen betrokken waren. Een kind dat in een van de voertuigen zat werd met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Vrijwel gelijkertijd vond er ter hoogte van Born in de richting van Eindhoven ook een aanrijding plaats. De afhandeling van dit ongeval is door het Korps Landelijke Politiediensten verricht. Beide aanrijdingen hadden tot gevolg dat er een fikse file tussen Born en Kerensheide ontstond.