Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 25-10-2002 3e persbericht van vrijdag 25 oktober 2002

Berichten uit de regio

Helmond: Helmondse politie lost groot aantal zaken op De politie in Helmond heeft in de afgelopen weken 43 zaken opgelost. Het gaat om inbraken in autos en diefstallen uit woningen, schuren en achtertuinen. De zaak begon te rollen toen op 21 september op de Sterrenlaan een 13-jarige Helmonder werd aangehouden. Hij had een fiets gestolen. Uit het onderzoek bleek dat hij samen met een 19-jarige en een 14-jarige plaatsgenoot vanaf juli verschillende diefstallen pleegde. Ze gingen in wisselende samenstellingen op pad. Ze stalen autoradios, hogedrukreinigers, fietsen en volle en lege kratjes drank. De diefstallen vonden voornamelijk plaats in Helmond Noord, Brouwhuis, en Rijpelberg. In totaal bekenden zij 43 diefstallen. Er werd ook een 41-jarige Helmonder aangehouden omdat hij gestolen spullen van het drietal heelde. Ook twee andere Helmonders van 34 en 15 jaar oud werden gehoord voor heling. De spullen die nog aangetroffen werden bij de verdachten zijn al naar de rechtmatige eigenaars terug gebracht. De politie denkt dat zij nog meer diefstallen gepleegd hebben maar dat slachtoffers geen aangifte hebben gedaan. De 19-jarige en de 13-jarige verdachten zitten nog vast.

Helmond: Autoinbreker aangehouden
Op de Dokter Ledelstraat is vrijdag om 14.50 uur een 24-jarige Helmonder aangehouden. De man werd door getuigen op de Kanaaldijk Noord Oost betrapt bij een inbraak in een auto. De deur was opengebroken. De verdachte vluchtte, maar dankzij een goed signalement kon hij even later door de politie aangehouden worden. Hij had nog niets weg kunnen pakken uit de auto. De man is de cel ingegaan.

Oirschot: Man overlijdt
Donderdagmiddag rond 14.30 uur is op de Montfortlaan de 75-jarige Adrianus Habraken uit Oirschot overleden. De politie kreeg een melding dat op de Montfortlaan een fietser tegen een boom was gereden. Toen de politie ter plaatse kwam was de man al overleden. Onderzoek wees uit dat de man een hartstilstand heeft gekregen en daardoor van zijn fiets is gevallen.

Best: Inbraak in schuur
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in de schuur achter een woning aan de Rembrandtlaan. De schuurdeur is opengebroken en er zijn een elektrische heggenschaar, een decoupeerzaag, een klopboormachine, een slijptol en een cirkelzaag weggenomen. De waarde ligt rond de 500,=.

Maarheeze: Snelheidscontrole
Vrijdag tussen 14.00 en 16.40 uur is op de Moonslaan een snelheidscontrole gehouden. Van de 641 passanten reden er 76 te hard. De snelste reed 81 km/u. 50 is toegestaan.

Deurne: Gewonden bij aanrijding
Bij een aanrijding tussen twee personenautos, vrijdag om 16.25 uur op de kruising Bakelsedijk, Kerkeindseweg, Schakertweg, zijn twee Helmonders van 19 en 20 jaar oud gewond geraakt. Zij zaten in een personenauto die op de kruising geen voorrang kreeg van een 31-jarige Deurnese bestuurder van een bestelauto. Na de botsing kwam de auto van de Helmonders in de sloot terecht. De brandweer moest hen uit de auto bevrijden. De 19-jarige Helmonder (bestuurder) is met een hoofdwond in het Elkerliekziekenhuis opgenomen. De 20-jarige man kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis.

Eersel: Sieraden weg bij inbraak
Tijdens de vakantie van de bewoners, tussen 14 en 25 oktober, is ingebroken in een woning aan de Midakkers. De achterdeur is opengebroken. Er zijn zilveren en gouden sieraden weggenomen.

Reusel: Aanrijding
Bij een aanrijding tussen een bromfietser en een fietser, vrijdag om 16.45 uur op De Hoeven, is de 15-jarige fietser uit Bladel gewond geraakt. Hij is met onbekend letsel naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg gebracht. De fietser reed over De Hoeven en sloeg plotseling linksaf. Op dat moment wilde een 17-jarige bromfietser uit Eersel de fietser passeren. Hij raakte de achterzijde van de fiets, waardoor de fietser viel.