Ingezonden persbericht

Militaire Luchtvaart Museum verwelkomt 100.000ste bezoeker

SOESTERBERG, 20021028 -- Het Militaire Luchtvaart Museum te Soesterberg heeft vrijdag 25 oktober zijn 100.000ste bezoeker van het jaar 2002 mogen ontvangen. Een maand eerder dan vorig jaar. Reden voor de directie van het Militaire Luchtvaart Museum om deze dag de 100.000ste bezoeker in het zonnetje te zetten.

Familie Meijs uit Amersfoort passeerde rond twee uur de poort van het museum. De reden van hun bezoek was de jaarlijks terugkerende Nationale Modelbouw Manifestatie, die dit jaar plaatsvond van 20 oktober t/m 27 oktober.

Nauwkeurige telling wees uit dat een van de vier leden van het gezin de 100.000ste bezoeker was die de entree van het museum passeerde. Daar werden zij tot hun grote verbazing feestelijk verwelkomd door Jaap van der Woude, Hoofd Afdeling Publiek.

Vader en moeder Meijs en hun twee zonen Luuk en Joeri, ontvingen een ticket voor een plaatsje in de cockpit van de F-16 van het museum, die voor deze gelegenheid speciaal was geopend. Voor de twee zonen een unieke ervaring die ze niet snel zullen vergeten. Na een bezoek aan het museumcafé 'Escadrille', waar zij werden getrakteerd op koffie en limonade met gebak, was het tijd voor het maken van een virtuele vlucht in de F-16 simulator in het Flying Center, de interactieve museumhal. Na twee inspannende vluchten door beide zonen ontving het gezin Meijs ter afsluiting een waardebon, te besteden in de Museum Shop van het Militaire Luchtvaart Museum.

Het museum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.30 uur en op zondag van 12.00 uur tot 16.30 uur. Het museum is gesloten op maandag, zaterdag, Nieuwjaarsdag, Eerste Paasdag, Koninginnedag, Eerste Pinksterdag en beide Kerstdagen.

Het Militaire Luchtvaart Museum vindt u in Soesterberg, ten zuiden van de verkeersweg A28, afslag 4 (Soest, Soesterberg) waar een prachtige F-104G Starfighter op een sokkel u de weg wijst.

Komt u met het openbaar vervoer, dan vertrekt vanaf Centraal Station Amersfoort buslijn 52 naar Soesterberg. U stapt uit bij de halte 'Kampweg', voorts is het nog 10 minuten lopen. Voor hen die met de auto komen is er voldoende parkeergelegenheid. De toegang tot het museum is gratis.



Ingezonden persbericht