Universiteit Twente

Steeds meer Nederlands-Duitse 'dubbeldiploma's' Doctorandus, Magister, of allebei? Duits-Nederlandse dubbeldiploma's zijn in opkomst. De samenwerking van de Universiteit Twente en de KU Nijmegen met de universiteit van Münster heeft al geleid tot gezamenlijke opleidingen met een deel van het studieverblijf in het buitenland en een dubbeldiploma. Meer opleidingen staan in de steigers. De Universiteit Twente organiseert op 25 en 26 oktober een internationale conferentie over dubbeldiplomering in het hoger onderwijs.
In Twente en Münster kun je European Studies studeren, met een Nederlands-Duits diploma als resultaat. In Nijmegen en Münster is de opleiding Nederland-Duitsland Studies te volgen. Meer opleidingen zijn in de maak. De UT ontwikkelt bijvoorbeeld samen met de Universität Dortmund een master's opleiding in industrieel ontwerpen, binnen het European Consortium of Innovative Universities. Het congres `Double Degrees in Higher Education' wordt georganiseerd door het Centre for European Studies van de UT, onderdeel van de faculteit Bedrijf, Bestuur en Technologie. Medeorganisatoren zijn het Institut für Politikwissenschaft en het Zentrum für Niederlande-Studien van de Westfälische Wilhelms-Universität Münster en de Landesbeauftragte für die wissenschaftlichen Beziehungen zwischen NRW und den Beneluxländern, prof.dr. Friso Wielenga (Münster). Het congres biedt informatie over netwerken, gezamenlijke studierichtingen en financieringsmogelijkheden, en wil de deelnemers laten profiteren van de ervaringen die al zijn opgedaan aan weerszijden van de grens.
Behalve lezingen over de huidige stand van zaken, fundamentele perspectieven van de Duits-Nederlandse samenwerking in het hoger onderwijs en financieringsmogelijkheden voor binationale studieprogramma's worden in het kader van de conferentie in Enschede ook succesvolle projecten voorgesteld die een voorbeeldfunctie: de samenwerking UT-Münster en ook de samenwerking van de Hanse Law School in Groningen met partners in Bremen en Oldenburg. Op zaterdag vinden diverse aanvullende workshops plaats.
Noot voor de pers
Het congres `Double Degrees in Higher Education` vindt plaats in congrescentrum Drienerburght, op de campus van de Universiteit Twente en begint op 25 oktober om 10.00 uur.
Voor verdere informatie: Dr. Anke Kohl, Universiteit Twente, telefoon 053 - 489 4055; Wolfgang Schanze, Büro des Landesbeauftragten NRW-Benelux, Telefoon 0049 - 251 - 83 28 541.
Contactpersoon voor de pers: ir. Wiebe van der Veen, tel (053) 489 42 44, email w.r.vanderveen@utwente.nl

Laatst gewijzigd op 05-11-2002 © Universiteit Twente