Erasmus Universiteit Rotterdam

Persbericht
GALERIJ ERASMUS

DWIGHT MARICA
"beeld"

25 oktober t/m 26 november 2002 / Restaurant 'het Recept' / Hoboken

Deze zomer exposeerde Dwight Marica (multimedia kunstenaar) in Museum Boijmans van Beuningen met de tentoonstelling "draadloos/wireless". Marica (1973), Rotterdammer met Surinaamse ouders, werkt vaak met apparaten en elektriciteitsdraad. Zijn veelvuldig gebruik van gekleurd communicatiedraad kan direct gekoppeld worden aan zijn hoop op een beter begrip in deze samenleving. In 1998 richtte hij met enkele collega's de Stichting CuCoSa op: Cumulatief en Collectief Samenwerken. In zijn nieuwe werk geeft Marica zijn engagement met de veelvormigheid van ons bestaan een abstracter gezicht. Reagerend op de Medische Faculteit koos hij voor Galerij Erasmus voor zijn "beeld" uit het samenwerkingsproject "Bijlage 3" (2002).
Tijdens dit project zijn de volgende gedachten opgeschreven. Het zijn de eerste reacties op, en ge-dachten over het ziekenhuisbed.

"Volgens mij is dat het schijtgat, jaha, kijk maar het gat zit in alle lagen.
Zooo kan die ronddraaien, zou gaaf zijn. Electrisch bed. 110 volt america, oke motorfunctie valt af, was toch niet belangrijk. Eh arjun, nee man, geen bed, kunst, constructie, vorm. Weg onderstel, weg functie, op z'n zij, ophangen, draaien. Geesten zijn ook belangrijk, ziekte, revalidatie en dood. Ziekenhuisbed.
Niks zelf kunnen doen.
Afhankelijk.
"Voordat ik begin moet tie schoon zijn"
Wierook.
De laatste zielen, worden gedachten.
.............................".

locatie: Erasmus Universiteit Rotterdam, Complex Hoboken, Dr. Molewaterplein 50
openingstijden: maandag t/m donderdag 10.00 - 19.00 u, vrijdag 10.00 - 16.00 u
informatie: Coty Ampt / maandag t/m donderdag 010 - 408 1144 postadres: EUR, Studium Generale / Galerij Erasmus, PO Box 1738, 3000 DR Rotterdam
fax: 010 - 408 9088 / e-mail: mailto:stg@oos.eur.nl / url: http://www.eur.nl/studium