Ingezonden persbericht

KRO Franciscustocht: sportieve uitdaging rond Deventer

Etappe 8 KRO De Wandeling op Marskramerpad

DEVENTER, 20021021 -- De eerste KRO Franciscustocht op 6 oktober was de ultieme mogelijkheid om te ontdekken hoe het franciscaanse levensperspectief mensen nog in beweging brengt. KRO De Wandeling organiseerde deze tocht samen met de KRO Vereniging.

Herman Post doet vandaag op zijn eigen poëtische manier verslag van deze geslaagde dag met maar liefst 700 deelnemers. Hij beschrijft de natuur rond Deventer en gaat in gesprek met wandelaars over hun, veelal opmerkelijke, verbondenheid met Franciscus en zijn spiritualiteit. Marco Ganzeman, bijvoorbeeld, woont en werkt al zeven jaar in de tuin van het milieuklooster Stoutenburg in Amersfoort. "Ik zie alles groeien en bloeien. Dat geeft me de mogelijkheid om in verwondering te kunnen leven." Of Conny Moons, actief bij het Franciscaans Jongeren Treffen in Megen. "Het belangrijkste is dat Franciscus me bewuster heeft gemaakt van de mensen en dingen om me heen." En de 'Hoe-franciscaans-ben-jij'-test blijkt voor heel wat wandelaars anders uit te pakken dan ze zelf verwacht hebben.

Dit verslag maakt deel uit van de pelgrimstocht die KRO De Wandeling dit seizoen maakt van Amersfoort naar Oldenzaal. Herman Post ontmoet kijkers op grote wandeldagen zoals deze Franciscustocht, de Adventstochten en de KRO Wandeldag. In de overige uitzendingen gaat Lucette Verboven in gesprek met een gast die met haar het spirituele wandelavontuur aandurft.

KRO De Wandeling, vrijdag 25 oktober 16.30 uur (HH. op zondag 27 oktober 09.30 uur)
Nederland 1

KRO De Wandeling.
Avontuurlijk en spiritueel wandelprogramma.



Ingezonden persbericht