Ingezonden persbericht

De maatschappij en stress

ZOETERMEER, 20021025 -- Dat stress- en burnoutklachten ontstaan door o.a. een verkeerde balans tussen werk en privé weten de meeste mensen. Er is in de afgelopen tijd voldoende over dit onderwerp gepubliceerd.

Dat de maatschappelijke ontwikkelingen zoals de economische- en politieke situatie negatieve invloeden hebben op dit onderwerp is gebleken uit een enquête onder de bezoekers van de website Burnin. Burnin is een onafhankelijk kennis-, informatie-, en communicatieplatform stress en burnout.

De enquêtevraag van de afgelopen week was: Verergeren uw stress- en/of burnoutklachten door de huidige economische en politieke situatie? Ruim 670 bezoekers hebben deze vraag de afgelopen week beantwoord. Het blijkt dat ruim 48% de vraag met ja hebben beantwoord en daarmee aangeven dat de huidige maatschappelijke situatie een negatieve invloed heeft op de hoogte van de persoonlijke stressbarometer. Ruim 44% van de geënquêteerden gaven aan dat de huidige ontwikkelingen geen negatieve invloed hebben.

Wordt de situatie na 22 januari 2003 door een nieuw regeringsakkoord stabieler en duidelijker? Zal de nieuwe coalitie sterker in zijn schoenen staan dan het eerste kabinet Balkenende? De bal ligt bij u, de burger. Kies voor zekerheid en een goed en acceptabel haalbaar sociaalstelsel. Stem niet uitsluitend met u hart maar met U verstand. Politiek bedrijven is niet te vergelijken met de buurtvereniging, maar een serieuze harde omgeving waar geen ruimte is voor interne ruzie en achterklap.



Ingezonden persbericht