Hollandsche Beton Groep

Persberichten
25 oktober 2002
NMa akkoord met overname HBG door Koninklijke BAM NBM

Gezamenlijk persbericht van Koninklijke BAM NBM en HBG

Bunnik - De raden van bestuur van Koninklijke BAM NBM nv (Koninklijke BAM NBM) en Hollandsche Beton Groep nv (HBG) delen mede dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft bepaald dat voor de overname van de Nederlandse bouwactiviteiten van HBG door Koninklijke BAM NBM geen vergunning benodigd is.

Op 3 september jl. heeft de Europese Commissie reeds haar goedkeuring verleend aan de overname van de activiteiten van HBG buiten Nederland en de activiteiten op het gebied van baggeren en consultancy & engineering in Nederland (circa 78% van HBGs totale omzet in 2001). Met de goed-keuring van de NMa heeft Koninklijke BAM NBM nu de volledige goedkeuring van de mededingings-autoriteiten om HBG over te nemen. Alleen de verwerving van het 1/3-belang in Ballast Ham Dredging door HBG is nog onderwerp van onderzoek door de mededingingsautoriteiten. Dit zal niet leiden tot verder uitstel van de formalisering van de overname door Koninklijke BAM NBM van de door Grupo Dragados, S.A. (Dragados) gehouden aandelen in HBG.

De formalisering van de transactie tussen Koninklijke BAM NBM en Dragados zal zo snel mogelijk plaatsvinden. Direct daarna zullen nadere gegevens bekend worden gemaakt over de transactie, alsmede over de financiering ervan.

Voor nadere informatie: De heer J. Ruis, Koninklijke BAM NBM nv, 030 6598365.

terug