Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Geschikt voor directe plaatsing

Aan de redactie:
Hilversum, oktober 2002

Nieuw kado-idee voor elke gelegenheid: de Europese KadoBon.

De leukste manier om geld te
geven: De Europese KadoBon'.

Bovenaan veel verlanglijstjes staat OEgeld¹. Leuk voor de ontvanger, maar niet voor de gever. Die laatste vindt die geldgeverij helemaal niks, zo blijkt uit onderzoek. Geld als kadootje geven wordt door de gevende partij beschouwd als onpersoonlijk en als niet creatief. Daar komt nú verandering in. Geld geven wordt namelijk héél erg leuk. Dankzij de Europese KadoBon' die je overal kunt inwisselen...

Overal geaccepteerd.
De Europese KadoBon is een idee en product van de Hilversumse ideeënman Carl Schipper. Een bekende naam als het om OEeuro-vindingen¹ gaat; ook de populaire EuroCollection verzamelmap en de EuroFrame komen mede OEuit het huis van Schipper¹.
De Europese KadoBon is een soort van voucher waarin de gever naar eigen keuze een biljet van 5, 10, 20, 50 of 100 euro plakt. Je koopt de kadobon met bijpassende envelop, plakt het eurobiljet dat je wilt geven vast op de tape in de bon, (het bedrag is nu zichtbaar in het uitgespaarde venster) én je hebt een origineel kado-idee. Ofwel: De Europese KadoBon die overal geaccepteerd wordt in Europa. Want zo¹n eurobankje kun je immers overal uitgeven.

Promotionele kansen.
Carl Schipper: OEInderdaad, met deze kadobon kun je overal aankomen. In familiaire- én zakelijke kring. Het is gewoon geld geven, maar dan veel leuker en charmanter. De ontvanger blij én de gever blij. En bovendien biedt deze kadobon heel veel promotionele kansen voor verkopende organisaties. Via een speciale website, kun je communiceren met klanten en ze bij jou laten kopen. En dat allemaal dankzij de Europese KadoBon. Ik heb daarover heel veel ideeën die ik wil delen met grootwinkel-bedrijven, warenhuizen en andere retailers¹.

Postkantoren.
Dat de Europese KadoBon zich mag verheugen in grote belangstelling van de consument, dàt staat aan de vooravond van de introductie in Nederland vast. Vanaf 1 november zijn de goedgeefse kadobonnen als eerste te koop bij de postkantoren in Nederland. Voor wie eens wat anders geven wil dan geld, zullen we maar zeggen...



De Europese KadoBon'
Eurobankbiljet in de voucher plakken en je geeft de leukste kadobon die overal in Europa geaccepteerd wordt.

Voor aanvullende informatie:
Schipper Concepts & Copy
Van der Lindenlaan 2B
1217 PK Hilversum
tel. 035 629 91 91
carlschipper@planet.nl