Geveke N.V.

Geveke bevestigt winstvooruitzichten 2002

NAARDEN - Geveke nv heeft kennisgenomen van de publicatie hedenochtend in de Financiële Telegraaf. De directie van de onderneming distantieert zich nadrukkelijk van diverse uitlatingen in het artikel en hecht eraan om de in augustus afgegeven verwachtingen te herhalen.

In tegenstelling tot het gestelde in het artikel zijn zowel cashflow alsmede financiële faciliteiten van de onderneming ruimschoots aanwezig om aan rentebetalingen en andere lopende verplichtingen te kunnen voldoen. Daarnaast is het pertinent onjuist dat onlangs een emissie van aandelen zou zijn afgeketst en dat de balans de schuldpositie niet zou kunnen dragen.

Het overige deel van het Telegraaf artikel is gebaseerd op informatie uit het halfjaarbericht van Geveke, gepubliceerd in augustus van dit jaar. Geveke stelt overeenkomstig de informatie uit het persbericht van augustus dat de strategie aanzienlijk is aangescherpt, hetgeen onder andere zal leiden tot een verbetering van de balansverhoudingen.

Geveke hecht er dan ook aan om de in augustus afgegeven verwachting voor 2002 te herhalen:

"Het tweede halfjaar is bij Geveke traditioneel wat beter. Dit geldt in versterkte mate voor de bijdrage van Cramo. Naar verwachting zullen de in 2002 genomen maatregelen de komende maanden en zeker in 2003, ook bij gelijkblijvende marktomstandigheden, tot betere resultaten leiden. Voor geheel 2002 wordt een substantieel netto-resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening (vóór afschrijving goodwill en eventuele extra pensioenlasten) voorzien, dat naar verwachting echter fors lager zal zijn dan het niveau van 2001."

Naarden, 25 oktober 2002
De Directie

Voor nadere informatie:
M.T.A. Beckers, CEO, tel +31 (0)35 6997 301
J.A. de Die, CFO, tel +31 (0)35 6997 307

Geveke nv, Gooimeer 6-35, 1411 DD Naarden. http://www.geveke.com

Profiel
Geveke nv is een dienstverlenende, technische service- en handelsorganisatie. De onderneming legt zich daarbij - veelal op basis van exclusieve vertegenwoordiging - toe op de inkoop, marketing, distributie, onderhoud en verhuur van een breed pakket van diesel- en gasmotoren, machines, elektronische componenten en technische verbruiksgoederen ten behoeve van de industrie, bouw en overheid.

Geveke realiseert een omzet van ca EUR 1.000 mln. per jaar met ruim 3.200 medewerkers. De werkmaatschappijen van Geveke zijn actief in Nederland, België, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland, Estland, IJsland, Polen, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

De aandelen van Geveke zijn genoteerd aan de effectenbeurs van Euronext Amsterdam.

Kernactiviteiten
De werkmaatschappijen van Geveke zijn organisatorisch ondergebracht in drie kernactiviteiten: Dienstverlenende technische handel, Caterpillar en verhuur. De Caterpillar ondernemingen leveren producten en diensten op basis van de exclusieve vertegenwoordiging van Caterpillar in Nederland, Zweden, Noorwegen en Denemarken. Bij de dienstverlenende technische handel voeren de werkmaatschappijen verscheidene exclusieve vertegenwoordigingen die elkaar aanvullen en op basis waarvan toegevoegde waarde voor klanten worden gecreëerd. De activiteit verhuur richt zich op het business-to-business verhuur van machines, apparatuur en `modular space'. Voor alle werkmaatschappijen geldt dat ze vrijwel uitsluitend op de Europese markt opereren.