Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 23-10-2002

Televisie
MARIANNE WEBER
Uitzending vrijdag 25 oktober
Nederland 2 - 20.57 uur


JUBILEUMCONCERT ZANGERES VAN HET LEVENSLIED

Marianne Weber, de populaire zangeres van het levenslied, vierde in juni van dit jaar haar tienjarig artiestenjubileum. Ze gaf een uniek concert in het Circus Theater in Scheveningen. De TROS registreerde hoogtepunten van dit concert en zendt deze op vrijdag 25 oktober uit.

De in Utrecht geboren Marianne werd door wijlen Mary Servaes zelf voorgesteld als haar opvolgster. Na het verlies van de Zangeres Zonder Naam is zij dan ook, zonder twijfel, de enige zangeres die aanspraak zou mogen maken op de felbegeerde titel van 'Koningin van het Levenslied'.

Onder begeleiding van een orkest komen de grootste hits van de afgelopen tien jaar ruimschoots aan bod. De hitsingle 'Schrijf me nooit geen mooie brieven meer' bezorgde haar binnen twee weken een nummer 1 notering in de Nederlandstalige Top 20. Ondanks het feit dat er een dubbele ontkenning werd gebruikt in de zinsopbouw van de titel werd deze hit de doorbraak in haar carrière.

Naast bekende hits als 'Ik doe wat ik wil', 'Ik weet dat er 'n ander is', en 'Goodbye my love' zingt zij haar nieuwste single 'Jou vergeet ik niet'. Verder in deze uitzending een gastoptreden van de zusjes van Wanrooij die samen met Marianne het nummer 'Die oude accordeon' ten gehore brengen. Met Frans Bauer zingt ze een nog niet eerder uitgebracht duet ''k Ben een vriend voor altijd'.