Korps: Groningen, plaats: Diverse 25-10-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 25 oktober 2002

Dagelijkse berichten

Bedum: auto-inbraken
In de nacht van woensdag op donderdag werd in Bedum in drie autos ingebroken. Twee wagens, die werden opengebroken, stonden geparkeerd in de Witsenborgstraat, de derde auto stond aan de Noordwolderweg. De inbraken werden in de loop van donderdagochtend ontdekt. Uit alle drie de autos werden geluidsapparatuur en Cds weggenomen, nadat van de wagens een portier werd vernield. De politie onderzoekt de autokraken.

Appingedam: fietsster gewond bij ongeval
Een 59-jarige vrouw uit Appingedam is donderdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval in de Wijkstraat in Appingedam. De vrouw kwam met haar fiets te vallen toen de bestuurder van een bestelauto, een 44-jarige man eveneens uit Appingedam, het linker portier van zijn juist geparkeerde wagen opende op het moment dat het slachtoffer voorbij fietste. De vrouw is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Musselkanaal: ramkraak
Onbekenden hebben donderdagnacht door middel van een ramkraak geprobeerd in te breken bij een juwelier aan de Markstraat in Musselkanaal. Met een auto werden de toegangsdeuren van de zaak kapot gereden waarna de daders vermoedelijk de zaak zijn binnengegaan. Er werd echter niets gestolen. De inbrekers lieten de gebruikte auto achter en vluchtten vermoedelijk in een andere auto. De achtergebleven auto is door de politie in beslag genomen voor een in te stellen nader onderzoek.

Winschoten: man aangehouden na belediging
De politie heeft donderdagavond in de Jan van Galenstraat een 17-jarige man uit Winschoten aangehouden wegens belediging. De knaap maakte deel uit van een groep omstanders en schold een politieman uit die bemiddelde in een burenconflict in de Van Galenstraat. Hij werd meegenomen naar het bureau en na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Groningen: dealer aangehouden
De politie heeft donderdagmiddag op de Antonius Deusinglaan een 53-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van het verhandelen van verdovende middelen. Politieagenten zagen dat de stadjer verdovende middelen verkocht aan een verslaafde. Op het moment dat zij de dealer aanspraken, gooide de verdachte iets weg. Het bleek te gaan om vier gebruikershoeveelheden met daarin een op cocaïne gelijkende stof. Ook troffen de agenten in de kleding van de dealer een klein geldbedrag aan. Zowel de verdovende middelen als het geld werden in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij werd na verhoor in vrijheid gesteld.

Groningen: dronken man ingesloten
Op de Aweg trof de politie donderdagavond een 38-jarige man uit Groningen aan, die zwaar onder invloed van drank verkeerde en zich ook vervelend gedroeg. De stadjer werd vervolgens aangehouden. Aan het bureau bleek dat de verdachte nog twee openstaande boetes van in totaal 1220 Euro moest betalen. Dit kon de man niet, waarna hij werd ingesloten. Tegen de overlastpleger wordt ook proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: vervelende wildplasser
De politie heeft donderdagnacht op de Tweede Drift Zuiderdiep een 27-jarige man uit Groningen aangehouden, omdat hij op straat urineerde. De man vond het allemaal flauwekul en gaf in eerste instantie een valse naam op. De verdachte werd daarom aangehouden. Ook aan het bureau bleef hij zich vervelend gedragen. Na enige tijd werd de wildplasser weer rustig, waarna hij met een proces-verbaal op zak het bureau mocht verlaten.

Groningen: vechtersbazen aangehouden
Op de Grote Markt heeft de politie donderdagnacht twee mannen in de leeftijd van 24 en 46 jaar, respectievelijk uit Groningen en Leek, aangehouden op verdenking van mishandeling. Surveillerende agenten zagen dat de oudste van de twee een andere persoon, die op de grond lag, schopte. De jongste man werd door omstanders aangewezen. Hij had een andere man geslagen. Beide vechtersbazen zijn ingesloten. Beelden van het cameratoezicht zullen worden gebruikt om helderheid te krijgen over de vechtpartij.

Groningen: vlaggendief aangehouden
Op de Vismarkt zagen politieagenten een 19-jarige man uit Den Haag lopen met twee vlaggen. De Hagenees bleek de vlaggen vanaf twee locaties te hebben gestolen, waarna hij werd aangehouden. De verdachte bekende in het verhoor de diefstal van beide vlaggen. De vlaggen waren afkomstig van een parfumerie in de Guldenstraat en vanaf een locatie op de Vismarkt. Hij werd vervolgens in vrijheid gesteld. De vlaggendief kreeg een proces-verbaal.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)