Gemeente Amsterdam

Eerste werkbezoek burgemeester en wethouders in het teken van veiligheid

Eerste werkbezoek burgemeester en wethouders in het teken van veiligheid

Het college

Het college van B&W zal zoals eerder al aangekondigd de komende tijd een aantal werkbezoeken afleggen. De plekken en organisaties in de stad die hierbij aan de orde komen hebben te maken met de speerpunten uit het Programakkoord 2002-2006. Elk bezoek wordt voorbereid en ingevuld door een lid van het College.

Vrijdagochtend 25 oktober vond onder leiding van burgemeester Cohen het eerste bezoek plaats. Het thema van het bezoek was veiligheid, met specifieke aandacht voor de jeugd.

Het college bracht een bezoek aan Nieuwe Perspectieven en Justitie in de Buurt waar werd gesproken met mensen die dagelijks bezig zijn met probleemjongeren en veiligheid. Ook bezochten de wethouders station Lelylaan, waar veel problemen zijn geweest op het gebied van veiligheid en openbare orde. Vervolgens liepen zij naar het August Allebeeplein. In deze buurt is de afgelopen periode al het nodige geïnvesteerd en de overheid zal daar de komende tijd blijvend aandacht aan besteden. Het cameratoezicht was een belangrijk thema van het bezoek.

^


-

© gemeente Amsterdam - 25-10-2002