Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 25 oktober 2002
Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.57634981

Zuid-Twente:

Aanrijding met letsel
02-771434
Enschede, Rijksweg 35
Donderdag 24 oktober, omstreeks 09.35 uur
Een 41 jr. automobiliste uit de Meern, reed gistermorgen in haar personenauto over de rijksweg 35 komende uit de richting Enschede-West en gaande richting Enschede-Zuid. Mogelijk heeft ze door de laagstaande zon een langs de kant van de weg staande pijlwagen geleidebaken voor wegwerkzaamheden, over het hoofd gezien. Ze botste tegen de wagen en werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is afgesleept.


"Snelle" bromfiets in beslag genomen
02-082261
Enschede, Buurserstraat
Donderdag 24 oktober, omstreeks 22 uur
Rijdend over het fietspad van de Buurserstraat, werd een 18 jr. Enschedeer gesignaleerd op zijn bromfiets. Een grote snelheid werd geconstateerd. De motoragent zag zijn kilometerteller oplopen richting de 100 km per uur. Op de rotonde met de Wesselerbrinklaan kon de bromfietser de pas worden afgesneden. De 18 jr. en de bromfiets zijn meegenomen naar het bureau, waar de bromfiets in beslag is genomen. Bleek dat de 18 jr. recidivist is en door justitie zal worden bepaald wat er nu moet gebeuren.


Diefstal auto
02-082032
Enschede, Parallelweg
Tussen woensdag 23 okt. 23.30 uur en donderdag de 24e, 06.30 uur
Werd weggenomen een zilverkleurige Opel Kadett Stationwagon met het kenteken ZG-34-RF. Een 52 jr. Enschedese eigenaar van de auto heeft hiervan aangifte gedaan.


Aanhouding na vernieling en openbare dronkenschap
02-771520 / 02-771514
Enschede, Hulsmaatstraat / Voortsweg
Donderdag 24 oktober, omstreeks 16 uur
Een 40 jr. Enschedeer werd op de Voortsweg aangehouden omdat hij behoorlijk onder invloed van diverse alcoholhoudende dranken verkeerde en midden op de weg het verkeer hinderde. Hij werd meegenomen naar het bureau, waar bleek dat daar juist door een 59 jr. Enschedeer aangifte werd gedaan tegen de 40 jr. van vernieling van zijn auto. De 40 jr. had op de Hulsmaatstraat, waar de auto van de 59 jr. geparkeerd stond, getracht met de auto een flesje te openen. Hierdoor ontstond er schade. De 40 jr. is in eerste instantie ter ontnuchtering opgesloten. Hij zal vandaag worden afgehoord voor de vernieling
Aanhoudingen na baldadigheid
02-771646
Enschede, van Loenshof
Vrijdag 25 oktober, omstreeks 03.30 uur
Een getuige meldde dat hij had gezien dat door een vijftal knapen een bloembak werd vernield. Bovendien werd een kap van een lantaarnpaal als voetbal gebruikt. Op het van Loenshof werden de vijf aangetroffen, met bij zich de kapotte kap van een lantaarnpaal en een buxus uit een plantenbak. De vijf, een 17 jr. Enschedeer, een 19 jr. inwoner van Azewijn, een 20 jr. man uit Lichtenvoorde, een 21 jr. Needenaar en een 23 jr. inwoner van Eibergen, werden meegenomen naar het bureau. Op het bureau werd door de vijf de vernieling bekend en werden ze rond 6 uur de straat opgestuurd met alle vijf een proces-verbaal ter zake baldadigheid op zak. De buxus bleek inderdaad afkomstig uit een plantenbak op het van Loenshof en de kap was afkomstig van een lantaarnpaal uit dezelfde straat.



Aanhouding na ergerlijke mishandeling
02-771645
Enschede, Minkgaarde
Vrijdag 25 oktober, omstreeks 03.20 uur
Werd gemeld dat ter hoogte van het muziekcentrum een jongen in elkaar werd geslagen en geschopt. Ter plaatse werd liggend op de grond een 36 jr. Enschedeer aangetroffen die op dat moment niet aanspreekbaar was. Door getuigen werden in de omgeving twee mannen aangewezen die verantwoordelijk zouden zijn geweest voor de mishandeling. Deze twee, Enschedeers van 22 en 24 jr., werden aangehouden en meegenomen naar het bureau. Aan het bureau bleek o.a. uit getuigenverklaringen en de verklaring van de 22 jr., dat de 24 jr. er bij had gestaan en zich niet met de mishandeling had bemoeid. De 24 jr. werd dan ook de straat weer opgestuurd en de 22 jr. is opgesloten. Een getuige verklaarde dat was gezien dat de 22 jr. het slachtoffer over de Minkgaarde achtervolgde en ter hoogte van het muziekcentrum had laten struikelen en vervolgens had geslagen en geschopt.Het slachtoffer is met een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis waar hij ter observatie is opgenomen. Hier was hij al wel weer aanspreekbaar.Over de aanleiding van de mishandeling kan nog niets worden verteld. Onderzoek zal hierin duidelijkheid moeten verschaffen.


Controle bij drie grensovergangen
02-082269
Enschede, Gronausestraat / Knalhutteweg / N 35
Donderdag 24 oktober op vrijdag 25 oktober, tussen 18 en 01.00 uur
Samen met o.a. de douane en de Koninklijke Marechaussee, is gisteravond door de politie een controle gehouden bij een drietal "grensovergangen".In totaal zijn ongeveer 70 processen-verbaal uitgereikt voor de meest uiteenlopende feiten als niet dragen gordel, defecte of niet juiste verlichting, gladde banden, geen geldige APK, niet dragen van een helm op een bromfiets, rijden zonder geldig rijbewijs, het rijden op benzine terwijl op het kentekenbewijs diesel vermeld staat, rijden met handelaarkenteken enz. enz.Tevens werden een viertal personen niet tot Nederland toegelaten en overgedragen aan de Duitse autoriteiten. Zij waren niet in het bezit van de juiste papieren. Ook werd in diverse auto'' een geringe hoeveelheid drugs of kleinere wapens als een ploertendoder en messen aangetroffen. Al deze spullen zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Bovendien werd op de N 35. Ter hoogte van de Oostweg een 39 jr. Oldenzaler gecontroleerd die duidelijk te veel aan bachus had geofferd. Hij werd aangehouden en ademanalyse wees 1.32 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en pv wordt opgemaakt.