Ingezonden persbericht

Oplossing voor incasso-problematiek
~ Parity: controlesysteem kan fraude met incassocontracten voorkomen ~

Parity meent een oplossing te hebben voor het voorkomen van fraude met incassosystemen van banken, waarbij nietsvermoedende rekeninghouders het slachtoffer worden van onrechtmatige automatische afboekingen. Met een relatief eenvoudige, maar doeltreffende ingreep kunnen banken hun systemen behoeden voor de spookincasso s , zoals die aan het licht kwamen door de publicatie van het boek Het Dilemma van Fons Schirris.

De bekendmaking van Fons Schirris dat het huidige incassosysteem niet helemaal waterdicht is, heeft de afgelopen dagen veel opschudding veroorzaakt in de media. Het blijkt mogelijk te zijn te frauderen met incassocontracten vanwege verschillende factoren in het proces, zoals locatiespreiding, tijdsfactoren, onvoldoende controle van gegevens en het feit dat meerdere en wisselende partijen bij transacties betrokken zijn.

Parity heeft echter vastgesteld dat dergelijke fraude snel en doeltreffend verholpen kan worden door een uitbreiding van de incassosoftware van Interpay, een kleine aanpassing van de incassosoftware van banken en een slimme koppeling tussen beide systemen. Dankzij haar expertise in de financiële wereld en ervaring met het beheer van transacties in het bijzonder, weet Parity deze oplossing snel binnen handbereik te brengen. "Onze specialisten hebben onmiddellijk gereageerd op de beschreven problematiek en steunend op onze ervaring in de branche kunnen we de banken nu al de juiste middelen bieden om hun incassosystemen weer volledig betrouwbaar te maken", aldus Gert Sinnige, managing director van Parity Nederland.

> Een schematische voorstelling van de oplossing is verkrijgbaar bij Lewis, Tel: 040 235 46 00, mariekev@lewispr.com

(230 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Parity Solutions B.V.
Parity Group is een toonaangevende internationale ICT-dienstverlener die technisch personeel, training en human capital managementoplossingen aanbiedt. De groep heeft meer dan 30 kantoren in de Verenigde Staten en Europa en is actief in drie deelgebieden:

Business Solutions ontwerpt, bouwt en bestuurt complete systemen met verschillende zakelijke functies. Parity consultants, gespecialiseerd in interactive commerce, CRM, content management, web-enabled security en applications management, bieden daarbij ondersteuning in diverse verticale sectoren. Doelstelling is hierbij optimaal rendement behalen op investeringen.

Resourcing Solutions levert als zakelijke dienstverlener vast en interim technisch personeel. De divisie adviseert bedrijven hoe ze de aanwezige kennis en de kwaliteiten van hun medewerkers zo goed mogelijk kunnen inzetten. Ze biedt haar klanten bovendien de technologie en geeft advies om zoveel mogelijk te halen uit hun externe leveranciers en interne resources.

De divisie Training biedt kant-en-klare en op maat gemaakte opleidingen in technologie, management en zakelijke vaardigheden in verschillende trainingscentra. Door traditionele leervormen voor het beste resultaat te combineren met e-learning, biedt Parity bovendien volledig geïntegreerde trainingsoplossingen op basis van outsourcing. Meer informatie: www.parity.nl

Voor verdere persinformatie, kunt u contact opnemen met: Marieke van Zuien van LEWIS, het IT PR bureau:
Tel: 040 235 46 00Fax: 040 235 46 01
E-mail: mariekev@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Parity kunt u contact opnemen met: Gert Sinnige, Managing Director,
Tel: 030 609 51 01
E-mail: g.sinnige@paritysolutions.nl

Huib Kornet, Director Financial Services
Tel: 030 609 51 02
E-mail: h.kornet@paritysolutions.nl

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com