Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-10-2002 Persberichten district Binnensticht, 9.50 uur

Krakers ontkomen

ZEIST Donderdagmorgen rond 04.45 uur vond een snelkraak plaats aan de Slotlaan. De verdachten konden echter ontkomen.

Met een naar later bleek gestolen auto werd de pui van een winkel geramd. De politie was snel ter plaatse en probeerde te voorkomen dat de krakers er vandoor gingen. De bestuurder van de vluchtauto gaf echter vol gas, ramde een politieauto en ging er vandoor over het fietspad en het voetpad, daarbij een spoor van vernielingen van ondermeer omvergereden fietsenrekken achterlatend.

De politie zette de achtervolging in, waarbij snelheden van rond de 140 km/u worden gehaald. Bij het verkeersplein Loolaan-Arnhemse Bovenweg (Driebergen) vloog de auto over het verkeersplein en kwam enkele tientallen meters verderop tot stilstand. De inzittenden wisten te ontkomen. Met een politiehond is de omgeving uitgekamd, zonder resultaat. Ook deze auto bleek gestolen.

Het is nog onduidelijk wat werd buitgemaakt. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Straatroof

ZEIST- Donderdagmiddag tussen 16.30 uur en 16.45 uur werd een 34- jarige vrouw uit Eemnes op de Korte Steijnlaan het slachtoffer van een tasjesroof. Zij had een zwarte lederen tas van A4 formaat om haar schouder hangen die plotseling door een iemand ruw werd weggetrokken. Deze persoon sprong vervolgens bij een ander achter op de fiets en beiden zijn weggefietst.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Binnensticht: 0900-8844

Snelheidscontrole

ZEIST- Op de Utrechtseweg hield de politie op donderdagmiddag 24 oktober een snelheidscontrole.

Tussen 15.25 uur en 16.15 uur werden 792 voertuigen gecontroleerd. 24 bestuurders werden hierbij bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km/u, waar een snelheid van 80 km/u is toegestaan.