Dagrapport Pers Zwolle Politie IJsselland Donderdag24-okt-2002 07:00 uur tot Vrijdag25-okt-2002 06:59 uur Door Wim Rabelink / Piket: idem: 038 - 4963891

---

MET DRANK OP ACHTER HET STUUR.

Zwolle: Vannacht, 25/10 omstreeks 01.25 vuur liep een 38 jarige automobilist tegen de lamp bij een alcoholcontrole op de Mozartlaan in Zwolle. De Zwollenaar had alcohol gebruikt en tijdens de daarop volgende ademanalyse leverde dat een score op van 315 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en een pv.
---

LASERSHIELD INBESLAG GENOMEN

Zwolle. Tijdens een controle op de Ceintuurbaan in Zwolle werd de snelheid van passerende voertuigen met laserapparatuur gemeten. Bij een van die metingen kreeg de politieman een 'foutmelding' hetgeen in zou kunnen houden dat er gebruik gemaakt werd van een lasershield. De betreffende automobilist werd gecontroleerd en in de auto werd inderdaad zo'n apparaat aangetroffen. Lasershield is in beslaggenomen en de bestuurder, een 31 jarige inwoner van Zwolle krijgt hiervoor een proces verbaal.
---

AUTOKRAKERS IN DE TELMANNSTRAAT

Werden de afgelopen dagen een drietal auto's aan de Telmannstraat te Zwolle open gebroken. Uit de personenauto's werd geluidsapparatuur ontvreemd. Autokrakers waren tussen 23-10-02 te 20.30 en 24-10-02 te 8.30 uur actief. De benadeelden deden aangifte.
---

DIEFSTAL VAN TWEE LAPTOPS

Zwolle. Meldde op 24 oktober 2002, omstreeks 15.00 uur een 21 jarige inwoonster van Zwolle de diefstal van twee laptops uit de kantoren van een scholengemeenschap aan de Dokter van Deenweg in Zwolle. Vermoedelijk zijn de daders tijdens kantooruren binnen gekomen. Ook werden kasten en lades doorzocht. Het is niet duidelijk of er nog meer spullen zijn weggenomen.


---

AANHOUDINGEN TIJDENS HORECATOEZICHT

Zwolle. Tijdens de horecadienst was er twee keer polite-inzet noodzakelijk bij mishandelingen. Aan de Voorstraat werd op 25 oktober 2002 omstreeks 04.15 uur een 22 jarige inwoner van Zwolle door twee knapen mishandeld. Hij liep zonder dat daar enige aanleiding toe was, klappen op. De twee jongens van respectievelijk 22 en 21 jaar uit Zwolle en Groningen werden aangehouden en ingesloten. Een aangifte van mishandeling werd opgenomen.

Eerder die nacht, omstreeks 02.00 uur was er al een gevecht geweest tussen twee knapen. De vechtpartij was in een horecagelegenheid begonnen, maar verplaatste zich nadien naar de straat. In verband met de openbare orde werden de vechtersbazen, twee jongens van 22 en 23 jaar uit Oldenbroek, aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.


---

SNORFIETSER RIJDT IN OP PARKEERPOLITIE

Zwolle. Reed op 24 oktober, omstreeks 16.45 uur een snorfietsbestuurder in op een medewerker van de parkeerpolitie. Deze wilde de bromfietser op de Koestraat controleren en gaf een stopteken. Kennelijk had deze bestuurder daar geen zin in en reed hij met verhoogde snelheid op de parkeercontroleur in. Deze kon nog tijdig wegspringen en de bestuurder met de handen 'opvangen'. De bromfietser, een 18 jarige inwoner van Zwolle, kwam ten val en kon worden aangehouden. Hij is ingesloten. Niemand raakte gewond.

De verdachte wilde niet gecontroleerd worden en reed daarom door. Hij ontkent opzettelijk te zijn ingereden op de agent van de parkeerpolitie.


---
Einde dagrapport Pers Zwolle

Wim Rabelink
Districtsvoorlichter

LET OP !!!!!
Telefoonnummer is gewijzigd
Tel: +31 (0) 570 - 668 440
Fax: +31 (0) 570 - 668 477