Politie IJsselland Persinformatie Deventer 1 Politie IJsselland van Donderdag 24-okt-2002 07:00 uur
tot Vrijdag 25-okt-2002 06:59 uur
Door: Moniek Winters
Piket: Wim Rabelink (038-496 38 91)

---

RIJDEN ONDER INVOED

DEVENTER Op de Zutphenseweg te Deventer is vannacht een 21-jaige man uit Raalte aangehouden wegens rijden onder invloed. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 300 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur.
---

AUTO ONTVREEMD

DEVENTER Op donderdag 24 oktober tussen 01.00 en 11.00 uur is vanaf de Deltalaan een rode Opel Kadett, kenteken YS-33-TR, van een 21-jarige man uit Deventer weggenomen. De auto had een deuk in het linker voorportier.
---

INSLUIPING IN BEDRIJF

DEVENTER Bij een bedrijf aan de Snipperlingsdijk is op woensdag 23 oktober tussen 18.00 en 22.30 uur ingebroken. De dader heeft zich vermoedelijke laten insluiten, nadat hij eerder op de dag ongezien is binnengekomen. Er zijn een aantal laptops weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.
---

INBRAAK AAN KAZERNESTRAAT

DEVENTER Bij en bedrijf aan de Kazernestraat is vannacht ingebroken. Hoewel de politie, na een melding van glasgerinkel, zeer snel ter plaatse was, werden er geen dader(s) meer aangetroffen. Men gooide een raam in en nam een computer weg. De politie stelt een onderzoek in.

---

INBRAAK BIJ SPORTVERENIGING

DEVENTER Op donderdag 24 oktober om omstreeks 10.00 uur werd er aangifte gedaan van een inbraak bij een sportvereniging aan de Nico Bolkesteinlaan. Door het inslaan van een ruit is men binnengekomen. Er is onder andere diverse apparatuur weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.
---

MINI-PV'S VOOR VANDALISME EN BALDADIGHEID

DEVENTER- Aan de Lange Zandstraat in Deventer heeft een groep jeugd gisteravond enkele mini-pv's gehad voor overtredingen. Twee 14-jarige jongens uit Deventer kregen een mini-pv voor het hangen aan het dak van een chemisch toilet en het in volle vaart rammen van de deur hiervan. Vervolgens reed een 15-jarig meisje uit Deventer over het trottoir en een 14-jarige jongen uit Deventer zonder verlichting, dit om de politie te provoceren. Ook zij kregen beiden een mini-pv.
---

NATUURLIJK OVERLIJDEN + HENNEPKWEKERIJ
DEVENTER- Aan de Gerard ter Borchstraat is gistermiddag een 46-jarige man dood in zijn woning aangetroffen. Kennissen van de man troffen hem aan. De man is een natuurlijke dood gestorven. In de woning trof men tevens een kleine hennepkwekerij aan. Deze is geruimd.
---

VERLICHTINGSCONTROLE

DEVENTER Bij een verlichtingscontrole aan de Stationsstraat gisteravond zijn er 37 fietsers bekeurd en één automobilist.
---

WILDPLASSEN EN OPENBARE DRONKENSCHAP

DEVENTER Bij een evenement in het centrum van Deventer is er gisteravond en vannacht toezicht gehouden. Het was een gezellige avond met 'live' muziek in het centrum van Deventer. Er werden een aantal bekeuringen uitgedeeld aan de Brink. Twee maal voor wildplassen en één maal voor openbare dronkenschap.
---
Einde persinformatie Deventer

Wim Rabelink
Districtsvoorlichter

LET OP !!!!!
Telefoonnummer is gewijzigd
Tel: +31 (0) 570 - 668 440
Fax: +31 (0) 570 - 668 477