Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 25-10-2002
Persberichten van vrijdag 25-10

Martin Panman 0651611628

Frontale aanrijding

FLUITENBERG Op de Fluitenbergseweg gebeurde donderdagavond een frontale aanrijding tussen twee personenautos. Bij een wegversmalling gaf een 45 jarige automobilist uit Hoogeveen geen voorrang aan een tegemoetkomende camper, bestuurd door een 50 jarige automobilist uit Ruinen. Een frontale aanrijding was het resultaat. Er gebeurden geen persoonlijke ongelukken. Beide autos werden zwaar beschadigd en moesten afgesleept worden.

Rijden tijdens ontzegging en opgeven van een valse naam

RODEN Vannacht reed in Roden op de Trambaan een man die een rij ontzegging had. Bij de controle van zijn rijbewijs gaf de 27 jarige man uit Roden aan dat hij deze niet bij zich had. De bestuurder werd naar zijn naam gevraagd; na controle bleek dit niet zijn echte naam te zijn. De man gaf een valse naam op, omdat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard en dat hij een rij ontzegging had.

Brommer tegen auto

VLEDDER Op de Vledderweg kreeg een 16 jarige bromfietser uit Vledder geen voorrang van een 36 jarige automobiliste uit Warnsveld. Deze wilde de Vledderweg oprijden en zag te laat dat er een bromfietser aan kwam. De bromfietser probeerde nog uit te wijken, maar dat lukte niet. Hij viel en is met letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.

Gewapende overval

PESSE Donderdagavond gebeurde er een gewapende overval op een tankstation in aan de Dorpsstraat in Pesse. Een gewapende en gemaskerde man kwam het tankstation binnen en bedreigde de 22 jarige caissiaire met een wapen. Met een bedrag aan geld verliet de overvaller het tankstation. Een getuige zag echter de overvaller weg vluchten en noteerde het kenteken van de auto. Vervolgens bleek dat de overvaller even later stond te tanken bij het bewuste benzine station. Daar werd de auto herkend door de getuige. De 19 jarige overvaller uit Pesse werd door de politie gearresteerd. Hij heeft inmiddels bekend en zit nog vast.