Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 25 oktober 2002.

Bromfietscontrole levert 49 bekeuringen op

TILBURG - Agenten van het politieteam Wilhelminapark hebben gisteren tussen `s middags halfdrie en `s avonds acht uur een algemene bromfietscontrole gehouden in de omgeving van het Wilhelminapark. Er werden in totaal 28 bromfietsen gecontroleerd en hierbij zijn 49 bekeuringen gevallen.

18 x omdat er aan het vermogen van de bromfiets werd gerommeld

17 x omdat bromfietser geen helm droegen

2 x omdat het verzekeringsbewijs niet getoond kon worden


1 x omdat een bromfietser het bromfietscertificaat niet kon laten zien

7 x omdat men geen bromfietscertificaat had


2 x omdat er een onjuiste kleur plaat op de brommer zat


1 x omdat er een gladde band op de bromfiets zat


1 x omdat de verlichting van de bromfiets niet deugde

Bij de controle hebben de agenten drie bromfietsen uit het verkeer gehaald omdat die nog verder technisch onderzoek moeten worden. En passant werden twee zogenaamde vonnissenklanten aangehouden. Dat zijn mensen die gesignaleerd staan omdat zij een openstaande geldboete niet hebben betaald.

Politie ontmantelt hennepkwekerijen

TILBURG - Gistermorgen rond kwart over negen hebben agenten van het politieteam Leijdal aan de Vincent van den Heuvelstraat een hennepkwekerij met 150 planten opgeruimd en vernietigd. In verband met het aantreffen van deze kwekerij heeft de politie drie verdachten aangehouden. Het gaat hier om twee mannen en een vrouw uit Tilburg. De mannen zijn 59 en 57 jaar oud. De vrouw is 44 jaar oud. Bij onderzoek bleek verder dat de stroom ten behoeve van de kwekerij illegaal werd afgetapt. De randapparatuur die bij een hennepkwekerij wordt gebruikt (lampen, trafo`s ventilatoren e.d.) zijn door de politie in beslaggenomen. Na verhoor werden de aangehouden verdachten weer in vrijheid gesteld.

TILBURG - Rond het middaguur, om precies te zijn om vijf voor twaalf, hebben agenten aan het Wittebollenplein een hennepkwekerij met 384 planten aangetroffen. Die stonden in huis bij een 56-jarige Tilburger. De planten werden geruimd en vernietigd en de randapparatuur werd inbeslaggenomen. Ook bij deze kwekerij bleek dat de stroom illegaal was afgetapt.

Brandje

TILBURG - Gistermorgen rond halftwaalf brak er aan de Vogezenweide brand uit in een woning. Bij onderzoek bleek dat er wasgoed was gaan smeulen in een wasmachine. Een storing in dit witgoed apparaat is vermoedelijk de oorzaak. De Tilburgse brandweer bluste de zaak.

4 bekeuringen bij gordelcontrole

DIESSEN - Gistermorgen heeft de politie aan de Beerseweg, tussen Diessen en Middelbeers een gordelcontrole gehouden. Er werden 40 voertuigen gecontroleerd en vier automobilisten kregen een bon omdat ze de gordel niet droegen.

Kamer zoekende bijna opgelicht via internet

TILBURG - Gisteren heeft een 24-jarige inwoner van Tilburg aangifte gedaan terzake poging tot oplichting van 45 euro. Op de internetpagina www.kamernet.nl kreeg de man zich op een kamer aan de Tuinstraat. Als de man uit Tilburg via internet reageert komt hij in contact met BSB Wonen in Den Bosch. De instantie stuurt de Tilburger een mailtje terug met het verzoek om 45 euro over te maken. Omdat de aspirant kamerbewoner nieuwsgierig was naar zijn nieuwe stek ging hij een kijken naar het opgegeven adres in de Tuinstraat en dat blijkt dan niet te bestaan. Daarop besluit de Tilburger de gevraagde 45 euro toch maar niet over te maken en heeft hij aangifte terzake poging tot oplichting gedaan. Al eerder deed een kamer zoekende ook aangifte van oplichting. Ook zij kwam via internet in contact met BSB Wonen in Den Bosch.

Bezorger Tilburgse Koerier mishandeld

TILBURG - Gistermiddag om tien over twee hebben agenten aan de Componistenlaan een 13-jarige jongen uit Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van een 12-jarige plaatsgenoot, die aan de Corellistraat werd mishandeld toen hij het huis-aan-huisblad De Tilburgse Koerier rondbracht. De aangehouden verdachte maakte deelt uit van een groep van zes jongens. De bezorger werd door de jongens geschopt en geslagen. De aangehouden jongen werd na verhoor weer ter beschikking van zijn ouders gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Vrouw van 750 euro `beroofd`

TILBURG - Een 57-jarige Tilburgse vrouw heeft gisteren bij de politie aangifte gedaan van de diefstal van 750 euro van haar bankrekening. Dit feit is vermoedelijk afgelopen maandag gepleegd. De vrouw pinde rond één uur afgelopen maandag een geldbedrag bij de geldautomaat van de ABN/Amrobank aan de D.J. Jittastraat. Terwijl zij stond te pinnen viel het de vrouw op dat er een jongeman achter haar stond. Tijdens het pinnen kwam de jongeman echter steeds dichter bij de vrouw en vermoed wordt dat hij in staat is geweest om op de hoogte te komen de pincode van de vrouw. De vrouw gaat vervolgens boodschappendoen in een winkel waar ze weer met diezelfde jongeman wordt geconfronteerd. In deze winkel heeft de jongeman kans gezien de bankpas van de vrouw te stelen en hiermee linea recta naar de geldautomaat te gaan. Als de vrouw de diefstal ontdekt laat zij direct haat bankpas blokkeren Bij nader onderzoek blijkt dat er twee bedragen van 500 en 250 euro illegaal van haar rekening zijn gehaald. De politie benadrukt nog eens dat het pinnen van geld bij een geldautomaat niet zonder risico is en dat gebruikers van geldautomaten van te voren er goed aan doen de omgeving te observeren.

Agenten houden Tilburger aan voor mishandeling

TILBURG - Gistermiddag om tien over twee hebben agenten aan de Stationsstraat een 19-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van een 20-jarige plaatsgenoot die hij zonder dat daar toe enige aanleiding was een klap op het gezicht gaf toen hij in een telefooncel stond te bellen.

Politieteam Binnenstad controleert op overlast door drugsgebruikers

TILBURG - Agenten van het politieteam Binnenstad hebben gisteren verschillende controles uitgevoerd op plaatsen waarvan bekend is dat daar drugsgebruikers en -handelaren samenkomen. Gecontroleerd werd aan het Stadspark De Oude Dijk, het Zomerpark aan de Zomerstraat en een ontmoetingsplaats aan de Gerard Mercatorstraat. De controlerende agenten troffen op de verschillende plaatsen tien mannen aan variërend in leeftijd tussen de 17 en 54 jaar. Een 53-jarige man uit Tilburg werd aangehouden omdat hij meer dan een gebruikershoeveelheid drugs (amfetamine) bij zich had. De controle door de politie, die overigens vrij frequent wordt uitgevoerd, werd door buurtbewoners met instemming ontvangen.

Oisterwijker aangehouden

OISTERWIJK - Gistermiddag om halfvijf hebben agenten aan de Tilburgseweg een 25-jarige man uit Oisterwijk aangehouden. Hij was via de winkel, de woning van zijn ex-werknemer, een 58-jarige Oisterwijker, binnengedrongen. Dit in verband met een meningsverschil tussen beide mannen. De later aangehouden verdachte ging hierbij door het lint. Bedreigde zijn ex baas en vernielde wat kleine huisraad.

Jongen aangehouden voor afsteken vuurwerk

Tilburg - Surveillerende agenten hebben gistermiddag om tien over vijf aan de Grebbe een 14-jarige jongen aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt bij het afsteken van vuurwerk. In de kleding van de knaap vonden de agenten nog een strijker. Via het Buro HALT wordt er voor de jongen naar een passende straf gezocht.

Winkeldief betrapt

TILBURG - Gistermiddag rond vijf voor halfzes hebben agenten aan het Wagnerplein een 57-jarige man uit Kaatsheuvel aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt bij de diefstal van een videoband. Met een dagvaarding op zak mocht de man weer naar huis.

Politie pakt Tilburgers op die beveiligingsbeambte bedreigen

TILBURG - Gisteravond om kwart over acht hebben agenten aan de Gasthuisring twee mannen aangehouden. De mannen zijn 21 en 48 jaar oud, komen uit Tilburg en worden ervan verdacht dat zij een beveiligingsbeambte een 45-jarige man uit Tilburg, met een mes bedreigde. Het mes, een zakmes, werd door de agenten inbeslaggenomen en met een proces-verbaal op zak konden deze agressievelingen weer naar huis.

18 strijkers ingenomen

TILBURG - Hoewel het nog ruim negen weken duurt voordat goed gekeurd vuurwerk tijdens de jaarwisseling legaal mag worden afgestoken wordt de politie nu al regelmatig geconfronteerd met overlast, die met name jeugd veroorzaakt met het afsteken van vuurwerk. De politie in district Tilburg kreeg vanaf 1 september jl. tot heden al 45 meldingen van vuurwerkoverlast te verwerken. Zo ook gisteravond rond acht uur toen agenten aan de Capucijnenstraat bij een 17-jarige Tilburgse jongen 18 strijkers aantroffen. Dit illegale vuurwerk werd door de politie ingenomen.

Met gestolen auto tegen lichtmast

TILBURG - Gisteravond rond tien voor elf reden aan de Ringbaan Noord drie nog onbekende mannen met een gestolen auto tegen een lichtmast. De drie inzittenden kozen na de aanrijding het hazenpad en vluchtten weg in de richting van de Oude Lind. De auto stond als gestolen gesignaleerd en werd door een takelbedrijf verwijderd. Van de daders ontbreekt tot nu toe elk spoor.

Man aangehouden voor brandstichting

TILBURG - Vannacht om halfvier hebben agenten aan de Rijtse Akkers een 29-jarige man uit Waalwijk aangehouden. Hij wordt verdacht van brandstichting in een flat aan deze straat. Na onderzoek door politie en brandweer kon de man worden aangehouden temeer omdat verschillende getuigen de man bij de brandstichting hadden betrapt. De Waalwijker had zijn jas in brand gestoken en die aan de voordeur van de woning van een 62-jarige Tilburger gehangen. In de kleding van de verdachte vonden de agenten twee aanstekers.

Bron: Carel Bouman