Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave vrijdag 25 oktober 2002

* BESTRIJDING OVERLAST WEST-KRUISKADE EN OMGEVING

Personeel van de wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum hield donderdagavond, samen met collega's van de Flying Squad, op de West-Kruiskade en omgeving acties tegen alle vormen van overlast. Daarbij werd gebruik gemaakt van cameratoezicht. In totaal werden twaalf personen aangehouden wegens drugsdealen, openlijk gebruik, hinderlijk gedrag/bedelen en verzet. Twee dealers werden inverzekering gesteld. Eén van hen pleegde bij zijn aanhouding verzet. Hij was er vandoor gegaan, maar kon op het Weena worden aangehouden. Hij had een politieman geslagen, die daarbij een scheurtje in zijn wenkbrauw opliep. Er werden elf bekeuringen uitgeschreven op grond van de Algemeen Plaatselijke Verordening. Tevens werden enkele tientallen gebruikershoeveelheden heroïne en cocaïne in beslag genomen, werden negen verblijfsontzeggingen uitgereikt en werden drie messen in beslag genomen.

De aanpak van drugsoverlast is een beleidsprioriteit van de politie Rotterdam-Rijnmond en is ingebed in het Vijfjarenprogramma Rotterdam Veilig.


* BROMFIETSCONTROLE
Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield donderdagmorgen tussen acht en elf uur op de Schoterboshof een bromfietscontrole. In totaal werden 25 processen-verbaal opgemaakt voor onder meer onnodig claxonneren, het niet dragen van de helm, onverzekerd rijden en voor het overschrijden van de toegestane maximum snelheid.


* VERKEERSCONTROLE
Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield donderdagmiddag tussen twee uur en half vier in de Rochussenstraat een verkeerscontrole. In totaal gingen 21 automobilisten op de bon voor het niet dragen van de autogordel, vervallen APK, gladde banden en voor het niet handsfree-bellen.


* AANHOUDING VERDACHTE BEDREIGING MET VUURWAPEN, HENNEPKWEKERIJ

AANGETROFFEN
Vrijdagmorgen omstreeks kwart voor één werd een 47-jarige man uit Rotterdam in zijn woning in de Pompstraat aangehouden. Hij wordt er van verdacht een 37-jarige man uit Enschede, naar aanleiding van een geldkwestie, even tevoren bedreigd te hebben met een vuurwapen. Bij onderzoek in de woning werd naast het vuurwapen, ook een hennepkwekerij aangetroffen. Bij het binnentreden van de woning bedreigde de Rotterdammer ook een politieman met een vuurwapen. De man werd gesommeerd het wapen, wat naar later bleek een alarmrevolver te zijn, neer te leggen waaraan hij voldeed. In een kamer werd tijdens de huiszoeking een in bedrijf zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De hennepplanten alsmede de voor de groei benodigdheden werden in beslag genomen en zullen later worden vernietigd. Het vuurwapen werd in beslag genomen en de verdachte werd meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor.


* AANRIJDING MET LETSEL
BLEISWIJK - Donderdagmorgen omstreeks kwart voor twaalf vond op de Groendalseweg een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Hierbij raakte een 27-jarige automobiliste uit Berkel en Rodenrijs gewond. Naar aanleiding van een voorrangskwestie reed een 57-jarige autobestuurder uit Valthermond tegen de auto van de vrouw. Door de aanrijding liep zij rugletsel op. Door de GGD werd de vrouw, voor behandeling, vervoerd naar het Langelandziekenhuis in Zoetermeer.


* AANRIJDING MET LETSEL
Donderdagavond omstreeks half zeven vond op het Weena een aanrijding plaats tussen twee personenauto's en twee fietsers. Een 37-jarige vrouw uit Rotterdam en haar kind raakten hierbij gewond. De vrouw maakte aanstalte om met haar twee kinderen een zebrapad over te steken. Een 47-jarige automobilist uit Rotterdam stopte om hen doorgang te verlenen. Een achteropkomende 31-jarige autobestuurder uit Rotterdam merkte dit te laat op en reed tegen de achterkant van de auto van zijn voorganger aan. Door de aanrijding schoof de auto van de 47-jarige man enkele meters door, waardoor de vrouw en één van haar kinderen werden aangereden. Als gevolg van de aanrijding liep de vrouw onder meer een lichte hersenschudding, gezicht- en beenletsel op, terwijl haar kind diverse schaafwondjes kreeg. Beiden werden door de GGD naar het EMC overgebracht.


* SUPERMARKT OVERVALLEN
Een nog onbekend gebleven man heeft donderdagavond een supermarkt aan het Ganzerikplein overvallen. De man bedreigde in het kantoortje van de zaak met een vuurwapen twee personeelsleden en eiste geld uit de kluis. Met een nog onbekend geldbedrag aan buit verliet de overvaller de winkel en verdween in onbekende richting.


* BRAND IN SCHOOL
Vermoedelijk door brandstichting ontstond vrijdagmorgen omstreeks drie uur brand in een school aan de 2e Hogebanweg. Vanwege de moeilijke bereikbaarheid van de brand en daardoor de inzet van veel materieel, gaf de brandweer het alarm zeer grote brand. Door de hevige rookontwikkeling werd er op de naburige rijksweg A13 een snelheidsbeperking ingesteld. Even over vieren werd het sein brand meester gegeven. De Technische Recherche stelt een nader onderzoek in.


* AANHOUDING VERDACHTE DIEFSTAL FIETSEN
Politiepersoneel van het district Schiedam hield vrijdagmorgen omstreeks kwart over twee op de Giessenweg een 39-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij wordt verdacht van fietsendiefstal. De man die in een bestelbus reed, werd op de Giessenweg gecontroleerd. In de auto trof de politie een zevental fietsen aan die, zoals na onderzoek bleek, bij eerdere diefstallen waren ontvreemd. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. De fietsen werden in beslag genomen.

Avonduitgave donderdag 24 oktober 2002

* VROUW MISHANDELD, OP BEHULPZAME OMSTANDER INGEREDEN

Woensdagavond omstreeks negen uur reed op de Molenlaan een nog onbekende man met zijn auto in op een 56-jarige Rotterdammer. De 56-jarige man en zijn echtgenote waren getuige van een mishandeling waarbij een vrouw door een man in elkaar geslagen werd. De Rotterdammer sprak hierop de man aan over zijn gedrag. Hij kreeg echter diverse verwensingen toegeschreeuwd. Vervolgens ging de man verder met het slaan van de vrouw en duwde haar de auto in. De Rotterdammer wilde hierop het slachtoffer te hulp schieten, maar hij werd door de verdachte mondeling bedreigd. Plotseling draaide de man zich om, stapte in de auto, waarna hij inreed op de Rotterdammer die nog net op tijd kon wegspringen. De politie van het district Oost stelt een onderzoek in.


* VROUW ONDER DE TRAM
Donderdagmiddag omstreeks vijf uur raakte een 85-jarige vrouw uit Rotterdam gewond, toen zij op het Oostplein door nog onbekende oorzaak door de tram was geschept. Het slachtoffer werd met een gebroken arm en letsel aan de knie overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De tram stak vanaf de vrije trambaan de rijbaan voor het autoverkeer over. De vrouw, die de tram kennelijk niet had opgemerkt, werd geschept en enkele meters meegesleurd. De trambestuurder had nog een noodrem gemaakt, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen.


* MEISJE MISHANDELD IN TRAM - GETUIGENOPROEP

Op 16 oktober jl. tussen 13.00 en 14.30 uur werd in de tram lijn 20 op weg naar het Centraal Station een minderjarig meisje mishandeld door een oudere vrouw. Het meisje werd om nog onduidelijke reden door de vrouw diverse malen geslagen en aan de haren getrokken. Nadat de vrouw gestopt was met het slaan van het meisje, pakte zij een scherp voorwerp en verwondde het meisje aan haar been. Bij het Centraal Station verliet de vrouw de tram. De recherche van het district Rotterdam-Centrum is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Zij verzoekt getuigen of personen die anderszins informatie kunnen verschaffen, contact op te nemen via telefoonnummer 010-2740472.

ROTTERDAM/MAASSLUIS - Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Woensdagavond rond kwart over tien werd een 27-jarige man uit