7x24. nl

Doorbraak internetboekhouden


Stukken faxen of scannen, rapport retour

AMSTERDAM, 20021025 --
Ondernemers uit het MKB reageren enthousiast op de nieuwe mogelijkheden van internetboekhouden. Het bedrijf BoekBank biedt sinds kort de mogelijkheid de boekstukken te faxen of per email als scan aan te leveren, waarna BoekBank zorgt voor de correcte verwerking in de boekhouding. De ondernemers kunnen met hun inlogcode via een beveiligde internetverbinding hun boekhouding raadplegen, waarbij de stukken zichtbaar zijn bij de mutaties. Ondernemers zien als voordelen: de stukken hoeven de deur niet uit, de boekhouding wordt door professionals correct bijgehouden, en men kan zelf meekijken via internet.

Maandelijkse rapportage.

Als de laatste stukken van een maand zijn verwerkt en de administratie is gecontroleerd, ontvangt de ondernemer een uitvoerig rapport over zijn bedrijf. De rapportage geeft cliënt onder meer inzicht in de top 10/25/100 van de kosten, de inkopen en de verkopen, de top 10/25/100 van de leveranciers en van de klanten (in bedragen, aantallen facturen en percentages van de omzet), het gemiddeld debiteuren- en crediteurensaldo, de omloopsnelheden van de debiteuren en crediteuren, de indexcijfers van de liquiditeit, de solvabiliteit, de rentabiliteit op het totale vermogen en de rentabiliteit op het eigen vermogen, de balans, de verlies- en winstrekening en de overzichten van te ontvangen en te betalen posten.

Lage vaste kosten.

BoekBank levert deze dienst vanaf 79 euro per maand voor een basisadministratie. Dat is aanmerkelijk voordeliger dan een accountant, die overigens wel nodig blijft voor het advieswerk en de jaarstukken. Desgewenst stuurt BoekBank de rapportage - zonder extra kosten - ook naar de bank of een investeerder of mede-eigenaar.

Actueel.

Met de uitgebreide actuele rapportage is de ondernemer in staat zijn bedrijf direct te sturen. Hij hoeft niet meer te wachten tot na afloop van het jaar, maar ziet elke maand hoe zijn bedrijf zich ontwikkelt.

Belangstelling.

De belangstelling voor het outsourcen van de boekhouding is groot. Veel bedrijven hebben al besloten per 1 januari 2003 van deze service gebruik te gaan maken. Waarschijnlijk zal BoekBank binnenkort geen nieuwe klanten meer aan kunnen nemen per 1 januari a.s., ook omdat de voorbereiding (het inrichten van de boekhouding) per bedrijf zo'n 4 weken kost.

BoekBank en 7x24.nl.

BoekBank is 2 jaar geleden begonnen met het door haar ontwikkelde boekhoudpakket, en biedt dit aan via de site 7x24.nl. Tot op heden maken enkele honderden bedrijven en tientallen accountants gebruik van de mogelijkheid de boekhouding via internet te doen. Met het aanbieden van de mogelijkheid de boekhouding door BoekBank te verzorgen verwacht BoekBank de komende maanden tot honderd nieuwe bedrijven als klant te krijgen.

Voor nadere informatie:

BoekBank BV
Hans van Heertum
020-6113553
hans@7x24.nl
www.boekbank.nl