Ingezonden persbericht

Voormalig topman Centric KSI gaat ICT

makkelijker én rendabeler maken

IJSSELSTEIN, 20021025 -- Onder de naam The Competence Group is begin september in IJsselstein een nieuw bedrijf van start gegaan. Het bedrijf levert o.a. diensten en producten die het leven van de ICT-gebruiker een stuk makkelijker moeten maken en tegelijkertijd het rendement op ICT-investeringen moeten verhogen.

The Competence Group is opgericht door Toon Rijken, voormalig topman van het beursgenoteerde ICT-bedrijf Centric KSI. Het nieuwe bedrijf, dat direct al zo'n 30 medewerkers telt, gaat zich toeleggen op een succesvoller gebruik van ICT in bedrijven en andere organisaties. Rijken: "Er is de afgelopen twintig jaar enorm veel tijd en geld in ICT-projecten geïnvesteerd. Die investeringen brengen vaak niet het rendement dat ervan werd verwacht. Daar zijn een aantal oorzaken voor aan te wijzen die wij als Competence Group gaan aanpakken."

Aandacht voor de eindgebruiker
Als eerste oorzaak noemt Rijken het onvoldoende afstemmen van de bedrijfsprocessen op de ICT-toepassingen en andersom. Een tweede belangrijke oorzaak is het in onvoldoende mate opleiden en ondersteunen van de eindgebruikers en de gebrekkige communicatie met deze belangrijke groep betrokkenen. Andere bekende irritatiepunten die volgens Rijken een succesvol ICT-gebruik in de weg staan hebben betrekking op de technische infrastructuur en de software ergonomie. Rijken: "Netwerken die regelmatig plat gaan, slecht geconfigureerde Pc's en meer van dat soort zaken hebben allemaal te maken met de technische infrastructuur. Is die niet in orde, dan ontstaat er veel irritatie en tijdverlies wat tot onvoorstelbaar hoge kosten leidt. Voor software ergonomie geldt hetzelfde. Als het user interface van een programma onlogisch in elkaar zit, is aversie tegen zo'n programma het gevolg en wordt er inefficiënt mee gewerkt."

Specialistenwerk
Het aanpakken van genoemde problemen is volgens Rijken werk voor ervaren specialisten van uiteenlopende pluimage. Binnen The Competence Group heeft hij daarom medewerkers om zich heen verzameld die hun sporen op diverse terreinen hebben verdiend. Hoewel daar vanzelfsprekend een aantal internet- en automatiseringsdeskundigen tussen zit, vormen ze niet de hoofdmoot van het nieuwe bedrijf. Rijken: "Naast een aantal business consultants die goed thuis zijn in de diverse bedrijfsprocessen, hebben we bijvoorbeeld ook specialisten op het gebied van educatie, communicatie en user interfaces in dienst."

The Competence Group verleent haar diensten op interim- of projectbasis. Daarnaast verkoopt het bedrijf enkele zelf ontwikkelde software producten. Voorbeelden daarvan zijn het pakket ProcessPublisher waarmee bedrijfsprocessen worden vastgelegd en gepubliceerd, WebChannel, een internet-engine, waarmee o.a. een leerinformatiesysteem is gebouwd, het pakket WebWorldManager dat voorziet in de behoefte om de inhoud van websites door mensen zonder technische kennis te laten onderhouden, alsmede standaard E-Learning leerstof modules.

(einde bericht)



Ingezonden persbericht