Amsterdam RAI

Kampeer & Caravan RAI 2002
1 okt 2002

ZES DAGEN LANG BRON VAN INSPIRATIE EN INFORMATIE. Kampeer & Caravan RAI 2002: Het nieuwste kampeeraanbod.

Kamperen is in ons land nog steeds de populairste manier van vakantievieren. Ieder jaar trekken er weer honderdduizenden op uit met tent, vouwwagen, caravan of kampeerauto. De enorme belangstelling voor het kamperen zorgt er voor dat de kampeerbranche constant in beweging is. Tal van ontwikkelingen volgen elkaar op waarbij kwaliteit, comfort en uitstraling centraal staan.
Tijdens de komende Kampeer & Caravan RAI 2002, Nederlands grootste kampeerbeurs die wordt gehouden van vrijdag 25 tot en met woensdag 30 oktober in Amsterdam RAI, presenteren meer dan 200 exposanten de nieuwste producten, ontwikkelingen en trends voor het kampeerseizoen 2003.

Wat daarbij direct opvalt is dat bij de caravans de eerder ingezette trends, zoals de toepassing van polyester of andere kunststoffen voor daken en/of wanden, steeds meer 'gewoon' begint te worden. Ook lichtmetalen velgen, een groter dakluik en een warmwaterboiler behoren steeds vaker tot de standaarduitrusting. Bij de kampeerauto's valt op dat door de inbouw van een magnetron, airco of vloerverwarming, die standaarduitrusting nog verder wordt uitgebreid. Voor de meubels en afwerking worden steeds vaker duurzamere materialen toegepast, zoals kersen- of notenhout, messing, aluminium of roestvrij staal. Bij de vouwwagens, voortenten en tenten is kwaliteit, opzetgemak en comfort toonaangevend voor de nieuwste modellen. Fabrikanten en leveranciers van accessoires spelen met hun producten handig in op de huidige ontwikkelingen.

Meer informatie via www.kampeercaravanrai.nl
Op de website www.kampeercaravanrai.nl staat alle informatie van de Kampeer & Caravan RAI 2002 alsook een compleet overzicht van alle exposanten.

NCC Manoeuvreren met Caravan
De Kampeer & Caravan RAI 2002 biedt naast een overzicht van alle nieuwe kampeer-producten de bezoekers ook de mogelijkheid kennis te maken met het rijden met een caravan. Op een speciaal ingericht buitenterrein organiseert de Nederlandse Caravan Club (NCC) praktijktrainingen. Onder leiding van deskundige NCC-instructeurs wordt niet alleen aandacht geschonken aan het rijden met de caravan. Ook bijzondere handelingen, zoals achteruitrijden met een caravan, inparkeren en een slalomproef, komen aan bod. De praktijktraining is een ideale gelegenheid voor nieuwe caravanners om kennis te maken met het caravanrijden. Honda Nederland heeft speciaal voor deze trainingen vier Honda Streams, "Trekauto van het Jaar 2002", ter beschikking gesteld.

Jonge bezoekers
Ook dit jaar valt de Kampeer & Caravan RAI in de herfstvakantie. Een mooie gelegenheid om met het hele gezin naar Amsterdam RAI te trekken. Het gezinsbezoek is extra aantrekkelijk, omdat kinderen tot en met 11 jaar gratis naar binnen mogen. En terwijl pa en ma al het nieuws tot zich nemen en op zoek gaan naar voor hun het meest ideale kampeerproduct, kunnen kinderen tot en met 11 jaar zich vermaken in de speciaal voor hun ingerichte 'Camp-Zone'.

Voor de allerkleinsten is er het "Kinderpaviljoen". Onder leiding van Recreatiecentra Nederland (RCN) worden hier allerlei leuke activiteiten georganiseerd, die direct of indirect te maken hebben met het kamperen. De kinderen kunnen klimmen en klauteren. Ook kunnen ze tekenen, zich laten schminken of kijken naar een videofilm. Na afloop krijgen ze een presentje mee.

Eigen kenteken caravans
Vanaf 1 september 2002 krijgen aanhangwagens, caravans en opleggers, waarvan het gewicht, inclusief laadvermogen, meer is dan 750 kg, een eigen kenteken.
Vanaf 1 september 2003 moet alle caravans aan deze wettelijke verplichting voldoen.
Tot die tijd krijgen eigenaren van een caravan die al op de weg zijn, de gelegenheid hun registratiebewijs op het postkantoor om te wisselen voor een kentekenbewijs.
Wie na 1 september 2002 een nieuwe caravan zwaarder dan 750 kg koopt, ontvangt direct het kentekenbewijs en de bijbehorende kentekenplaat. Reden voldoende voor de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) om op de Kampeer & Caravan RAI met een grote voorlichtingsstand aanwezig zijn. Het publiek kan op de stand terecht voor specifieke informatie en voorlichting.

Op zoek naar de ideale camping?
Voor wie op zoek is naar die ene leuke kampeerplek of een aantrekkelijke vakantieregio heeft de Kampeer & Caravan RAI 2002 ook het nodige te bieden. Tal van campings uit binnen- en buitenland tonen hun vakantiebestemmingen. verschillende Europese verkeersbureaus presenteren de mooiste streken en steden uit hun gebied. Naast de ANWB zijn er diverse aanbieders van reisgidsen en complete kampeervakanties.

Openingstijden en toegangsprijzen
De Kampeer & Caravan RAI 2002 is van vrijdag 25 tot en met woensdag 30 oktober, dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 11,50. Kinderen tot en met 11 jaar, mits onder begeleiding, mogen gratis naar binnen. Jongeren van 12 tot en met 17 jaar betalen 9,--. Houders van Pas 65 en schriftelijk aangemelde groepen van minimaal 20 personen betalen eveneens 9,--.
Amsterdam RAI beschikt volop over parkeergelegenheid, maar is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer (streekbus, tram, trein). Tramlijn 4 stopt voor de deur.
Vanaf NS-station Amsterdam RAI is het slechts vijf minuten lopen naar het tentoonstellingscomplex.

Amsterdam, 1 oktober 2002