Gemeente Nieuwegein

Start uitvoering Wijkverkeersplan Batau

Op maandag 28 oktober start de uitvoering van het Wijkverkeersplan Batau. Met het plan moet de verkeersveiligheid in de wijk verbeteren. Over het plan is enige jaren overleg gevoerd met belanghebbenden zoals bewoners, winkeliers, politie, hulpdiensten, Connexxion en de Fietsersbond. In Batau Noord worden de Batauweg, de Heemraadsweide en de Middenweide een 30 km p/u weg. In Batau zuid wordt alleen het gedeelte tussen de Noordstedeweg en Barnsteendrift uitgevoerd als 30 km p/u weg. Op het overige gedeelte tussen de Wijkerslootweg en de Nedereindseweg worden snelheidsbeperkende maatregelen aangebracht: een rotonde op de hoek Batauweg / Noordstedeweg en een aantal drempels. De werkzaamheden duren tot in de nazomer van 2003.

Het werk start in de wijk Batau Noord. In de Dukatenburg worden drempels en plateaus aangebracht om ook dit gedeelte van de wijk 30 km p/u weg te maken. Deze werkzaamheden nemen ongeveer drie weken in beslag. Daarna starten de werkzaamheden op de Middenweide. Gedurende ongeveer weken is daar geen busverkeer mogelijk. Bewoners kunnen dan gebruik maken van een noodhalte op de Batauweg (bij de Rapierburg). Als de Middenweide klaar is, wordt de Batauweg vanaf de Heemraadsweide tot aan de Middenweide afgesloten. Vanaf dat moment is er weer busvervoer via de Heemraadsweide en de Middenweide. In Batau Noord duren de werkzaamheden, afhankelijk van de weersomstandigheden, tot ongeveer maart 2003.

Daarna starten de werkzaamheden in Batau zuid met als belangrijkste onderdeel het aanbrengen van een rotonde op de hoek Batauweg / Noordstedeweg.

Wegafsluitingen of omleidingen worden tijdig door middel van borden aangekondigd. De werkzaamheden worden uitgevoerd door het Driebergse Weg- en Waterbouwbedrijf en Vermeer Infrastructuur.

Invoerdatum 22-10-2002