Productschap Wijn

Nieuws

UITNODIGING VAKBEURS ROUSSILLON

UITNODIGING VAKBEURS ROUSSILLON
28 EN 29 OKTOBER 2002

Op maandag 28 oktober in Breda én op dinsdag 29 oktober in Amsterdam organiseert het Comité Roussillon Nederland twee grote overzichtsproeverijen van wijnen uit de Roussillon. Ongeveer 20 wijnproducenten zullen hun wijnen presenteren aan vakhandel, slijters, horeca en pers. Een aantal van deze wijnproducenten is nog op zoek naar een importeur.

Wijnboeren uit de Roussillon timmeren hard aan de weg. Er worden tegenwoordig erg goede wijnen gemaakt die zonder meer kunnen concurreren met wijnen uit andere regios van Frankrijk. De Roussillon is nu een van de hottest spots van de Franse wijnbouw. Letterlijk altijd al, maar nu ook figuurlijk.

28 oktober: 29 oktober:
14.00 19.00 uur 14.00 19.00 uur
Landgoed Wolfslaar Restaurant Het Rosarium
Wolfslaardreef 100-102 Europaboulevard Amstelpark 1 Breda Amsterdam

Deelnemende producenten:

Château Mossé
Domaine du Mas Rous
Château Saint-Roch
Domaine Pietri-Géraud
Domaine Fontanel
Domaine Lafage
Vignerons Catalans
La Cave de LAbbé Rous
Domaines Pouderoux et Puig
Cave des Vignerons de Baixas
Les Vignobles du Rivesaltais
Les Chais de Ste Estelle et Les Vignerons dElne Domaine Piquemal
Domaine du Traginer
SA Cibaud Châteaux Miraflors et Belloch
Château Aymerich
SCV LEtoile
Les Vignerons de Pézilla

Tijdens de proeverijen worden workshops georganiseerd met de themas: Vins Doux Naturels en Boerenkaas en Vins Doux Naturels en Chocolade, onder leiding van wijnjournalist Gert Crum.

De tijden voor de workshops zijn als volgt:

15.30 16.00 uur Vins Doux Naturels en Boerenkaas 17.00 17.30 uur Vins Doux Naturels en Chocolade

Voor deze workshops dient u zich vooraf aan te melden. Let op: per workshop kunnen maximaal 20 personen deelnemen, dus schrijf op tijd in.

Aanmelden kan tot 20 oktober a.s. per fax: 010-477 44 18 of per e-mail: info@totpr.nl.

Routebeschrijving Restaurant Het Rosarium, Amsterdam

Met de auto:
Vanaf Den Haag (A4) komt u automatisch op de A10, de ringweg van Amsterdam. Hier neemt u de afslag Amsterdam/RAI (S109). Vanaf Utrecht (A2) komt u wederom automatisch op de A10. Ook hier neemt u de afslag Amsterdam/RAI (S109).

Onder aan de afslag gaat u bij de verkeerslichten links richting Amstelveen. U rijdt nu op de Europaboulevard en u ziet aan de linkerkant het Amstelpark waarin het Rosarium ligt. Voor het Shell-station slaat u linksaf waarna u rechts direct het parkeerterrein van het Amstelpark op rijdt.

Met het openbaar vervoer:
Op het NS Station RAI stoppen o.a. sneltram 51, tram 4 (vanaf Amsterdam CS) en metro 50.
Vanaf NS station RAI, loopt u binnen 7 minuten naar het Rosarium. U loopt vanuit het station rechts de Europa-boulevard op en ziet aan de linkerkant het Amstelpark liggen waarin het Rosarium ligt. Tevens bestaat er de mogelijkheid om bus 199 (connexxion) vanaf het NS Amstel Station te nemen. Deze bus rijdt langs NS station Rai en stopt tevens op de halte Weerdestein vlak voor het Rosarium.

Routebeschrijving Landgoed Wolfslaar, Breda

Met de auto:
Vanuit Utrecht (A27) neemt u afrit nr. 15 (Breda/Bavel). Aan het einde van de afrit gaat u linksaf richting Breda. U volgt de Franklin Rooseveltlaan. Vervolgens neemt u de afrit Ulvenhout, aan het einde van de afrit gaat u linksaf richting Ulvenhout. U volgt de borden Wolfslaar Landgoed & Restaurant.

Vanuit Rotterdam (A16) neemt u afrit nr. 15 (Rijsbergen/Breda). U volgt de weg richting Breda. U volgt de Graaf Engelbertlaan die over gaat in de J.W. Frisolaan en de Franklin Rooseveltlaan. U neemt vervolgens de afrit Ulvenhout. U volgt de borden Wolfslaar Landgoed & Restaurant.
Vanuit Eindhoven en vanuit Antwerpen (A58/A27) neemt u afrit 14 (Ulvenhout/Chaam). Aan het einde van de afrit slaat u linksaf richting Ulvenhout. Bij de eerste rotonde rechtsaf en bij de tweede rotonde rechtdoor. U volgt de weg door het centrum van Ulvenhout richting Breda. Bij de derde rotonde slaat u rechtsaf. U volgt de borden Wolfslaar Landgoed & Restaurant.
Bij het landgoed is een groot parkeerterrein aanwezig (volg de borden) waar u gratis kunt parkeren.

Met het openbaar vervoer:
Op het NS station Breda is een treintaxi aanwezig die u naar het Landgoed Wolfslaar brengt. Vanaf Station Breda kunt u tevens met buslijn 2 en 6 tot aan de halte Muiderslotstraat (IJpelaar) reizen. De loopafstand vanaf hier naar het Landgoed Wolflslaar bedraagt ca.10 minuten. Op verzoek verzorgen wij vanaf Station Breda een shuttle verbinding.

Organisatie:
Comité Roussillon Nederland/Anneke TOT-PR, Mathenesserlaan 393a, 3023 GE te Rotterdam
tel: 010-476 01 98, fax: 010-477 44 18, e-mail: info@totpr.nl


Copyright © 1996-2002 Productschap Wijn / Wijninformatiecentrum