Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-10-2002 Persberichten district Binnensticht, 10.15 uur

Diefstal uit woning

ZEIST- Op zondagavond heeft een inbraak plaatsgevonden in de Laan van Vollenhove. De 36- jarige bewoner uit Zeist repareert in zijn woning pcs. Tussen 20.10 uur en 20.15 uur werd er door vier mannen aangebeld bij de woning. Eén van de mannen bood een pc aan ter reparatie. De bewoner nodigde de man uit in zijn woning en had toen al snel in de gaten dat er met de pc niks te beginnen was. Hij gaf de pc weer mee aan de man, deze liep naar buiten en begon vervolgens te rennen. De bewoner vond dit verdacht en zag binnen dat de tas van zijn vrouw open lag en haar portemonnee weg was.

De verdachte had zwart half lang krullend haar tot over zijn oren, was 16-19 jaar oud en droeg een nike base ball pet en nike sportschoenen.

De politie van district Binnensticht verzoekt getuigen van deze inbraak contact op te nemen op tel: 0900-8844.

Diefstal uit bedrijf

MAARTSENSDIJK- Op zondagavond tussen 20.15 uur en 20.45 uur is er een inbraak gepleegd in een bedrijf aan de Industrieweg. Twee personen hebben de ruit van de voordeur ingegooid en zijn vervolgens het pand binnengetreden. Zij hebben met deze inbraak geen buit kunnen maken. Een getuige omschreef de verdachten als volgt:

Verdachte één: bol postuur, 20-25 jaar oud, ongeveer 1.70-1.75 meter lang, zwart golvend haar en gekleed in zwart leren jack.

Verdachte twee: smal postuur, 17-18 jaar oud, ongeveer 1.70 meter lang, zwart kort krullend haar en tevens gekleed in zwart leren jack.

De politie van district Binnensticht verzoekt getuigen van deze inbraak contact op te nemen op tel: 0900-8844

Ontruiming als gevolg van storm

BUNNIK- Op zondagmiddag zijn er vier tot vijf woningen op de Van Zijldreef ontruimd als gevolg van de storm.

De burgemeester van de gemeente Bunnik had het verzoek gedaan aan de brandweer om vier tot vijf woningen op de Van Zijldreef te laten ontruimen. Dit omdat er een aantal bomen aanstalte maakten om op de aldaar staande woningen te vallen. Omstreeks 16.45 uur is er gestart met de vrijwillige ontruiming. Voor de bewoners was onderdak en eten en drinken geregeld in een gebouw aan de Cammingalaan.De bewoners konden rond 22.00 uur weer terugkeren naar hun woning.