Bank Nederlandse Gemeenten

Persberichten

Den Haag, 28 oktober 2002

Nieuwe beleggingsdiensten BNG
De Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) breidt haar assortiment beleggingsproducten en -diensten uit. Gezien het zeer specialistische karakter zijn deze activiteiten ondergebracht bij de afdeling BNG Capital Management (BCM): een aparte tak binnen de BNG die zich uitsluitend met beleggen bezighoudt.

De nieuwe beleggingsdiensten die de BNG aanbiedt zijn effectenbemiddeling en (discretionair) vermogensbeheer. Deze diensten worden ondersteund door een gestructureerde methodiek waarmee het beleggingsvraagstuk van de klant in kaart wordt gebracht. Op basis hiervan wordt samen met de klant de optimale beleggingsoplossing bepaald.

Effectenbemiddeling via BCM houdt in, dat voor rekening en risico van de klant (vastrentende) effecten worden verhandeld, waarbij BCM zorgt voor advies en begeleiding. Bij vermogensbeheer verzorgt BCM het totale beheer van de beleggingsportefeuille van de klant. Voorafgaand worden de randvoorwaarden voor de beheeractiviteiten besproken en vastgelegd in een mandaat. Dit geeft klanten zekerheid ten aanzien van de interne verantwoording en stelt voor BCM de grenzen vast waarbinnen kan worden belegd. Bij de dienstverlening ten behoeve van overheden zal uitsluitend binnen de kaders van de Wet fido gehandeld worden.

Als gevolg van afkoop van meerjarige subsidies, verkoop van activa en reserveringen voor toekomstige uitgaven bestaat bij overheden en instellingen een toenemende behoefte aan beleggingsalternatieven. Met deze aanvulling op de bestaande producten en diensten kan de BNG al haar klanten nu een beleggingsoplossing op maat bieden.

Voor nadere informatie kunt u e-mailen naar: communicatie@bng.nl

Wilt u automatisch de persberichten van de BNG ontvangen, gebruik dan de E-Service.