Gemeente Wageningen

Goede start Bliksemactie ZonneStroom Wageningen

In de maand oktober kunnen eigen-huis-bezitters in Wageningen een set van 4 zonnepanelen aanschaffen voor de prijs van 999,- (inclusief BTW, installatiekosten en een Energie Prestatie Advies). De zogenaamde bliksemactie ZonneStroom Wageningen, is nu al een groot succes. Ruim 80 belangstellenden hebben zich al aangemeld bij het Energie Agentschap Apeldoorn (EAA) die de actie uitvoert.

gratis advies

Belangstellenden krijgen gratis advies van de installateur. Op basis daarvan kunnen zij beslissen of zij daadwerkelijk de zonnepanelen aanschaffen. De zonnepanelen worden gratis geïnstalleerd en er zit 3 jaar garantie op. De lage prijs is enerzijds mogelijk gemaakt door de subsidies die verleend worden door de gemeente Wageningen, de NUON en de Energiepremieregelingen, anderzijds door de bijzondere aanpak van het Energie Agentschap Apeldoorn.

succes
Nu er zoveel belangstellenden zijn wil het EAA (in samenwerking met de gemeente Wageningen en met het Projectbureau Duurzame Energie Wageningen) meer panelen beschikbaar stellen. Er waren in eerste instantie 75 sets van 4 panelen beschikbaar, maar de gemeente wil proberen om dit aantal te verhogen. Wethouder Rik Eweg, (met o.a. milieu en energie in zijn portefeuille), ook koper van een set zonnepanelen, is erg verheugd over deze enorme belangstelling. De gemeente heeft als doelstelling dat in 2008 van al het energieverbruik in Wageningen 10% duurzaam zou moeten zijn.

informatiemarkt
Wilt u zich ook nog aanmelden? Dat kan tot 1 november. Tot en met 1 november 2002 kunt u de zonnepanelen bekijken in de Openbare Bibliotheek Wageningen. Op 25 oktober a.s. is er een speciale 'Zonnepanelen Info Markt' waar u zich uitgebreid kunt laten informeren over de mogelijkheden. De informatiemarkt wordt gehouden van 13.30 tot 17.30 en van 18.30 tot 21.00 uur in de openbare bibliotheek