Grafinet


Samenwerking COMPENIC en ACTIVE-SHARE

Participatiemaatschappij ACTIVE-SHARE uit Alphen aan den Rijn heeft een belang van 25% verkregen in de toeleverancier voor grafische hulpmaterialen en apparaten, Compenic te Leiden. Op 23 oktober 2002 heeft de officiële overdracht van de aandelen plaatsgevonden.
De participatie heeft als doel om op korte termijn het rendement te verbeteren en het management van Compenic te ondersteunen. Op termijn vormt de samenwerking tussen de beide bedrijven de basis voor nieuwe overnames in de grafische branche. Uiteindelijk doel is een aantal complementaire toeleveranciers onder een nieuwe naam te verenigen. Daarmee wordt de grafische industrie een aantrekkelijk "One Stop Shop" alternatief geboden.

COMPENIC - www.compenic.nl

Compenic is ruim 12 jaar actief in de Grafische Industrie als leverancier van grafische producten en totaal oplossingen met als specialisatie het pre-press traject waarbij wij vanuit een multidisciplinaire aanpak de eindgebruiker adviseren, beleveren en begeleiden.

Het uitgangspunt is een gedegen specialisme op het gebied van netwerktechnologie gekoppeld aan een zeer ruime kennis op het gebied van pre-press workflow en grafische productietechnieken. Het leveren van alle grafische supplies zoals platen, films, pers chemicaliën etc. Adviezen, installaties en implementaties zijn gebaseerd op zgn. open standaards; specifiek vormen de productlijnen van ECRM, Compaq, Hewlett Packard, Agfa, 3Com, Apple, Kodak Polychrome Graphics en Glunz & Jensen de vaste kernen van het leveringsprogramma. Daarnaast voeren we diverse complementaire producten en aanvullingen.

ACTIVE-SHARE - www.active-share.com

Is een jonge participatiemaatschappij, die zich richt op kleinere tot middelgrote ondernemingen, waar behalve aan kapitaal ook behoefte bestaat aan een actieve bijdrage in en ondersteuning van het management. ACTIVE-SHARE is vooral gespecialiseerd in verbetering van de interne organisatie. Daarbij ligt het accent voortdurend op optimale inzet van alle beschikbare middelen en medewerkers richting verkoop en productie. Overheadtaken worden tot het noodzakelijke minimum beperkt en waar mogelijk geautomatiseerd.

Meer informatie kunt u krijgen bij:

Peter Bosman

Compenic BV
Nieuwenhuizenweg 3
2314 XP Leiden
071 5414461

Ton Kraak, Machiel van der Schoot

ACTIVE-SHARE BV
Raadhuisstraat 229
2406 AD Alphen aan den Rijn
0172 584954