Socialistische Partij

Kamerlid roept op tot e-mailoffensief I/D'ers en WIW'ers

28-10-2002 * Tweede-Kamerlid Piet de Ruiter (SP) heeft vandaag tijdens een werkbezoek aan het bedrijf Werkstad in Rotterdam mensen met WIW- en I/D-banen opgeroepen Kamerleden van CDA, VVD en LPF te bestoken met e-mail. Deze actie vindt plaats onder het motto "Goed I/D: handen af van de WIW!"

Het SP-Kamerlid was al verontwaardigd over de aankondiging van de demissionaire regeringspartijen dat ze gewoon door willen gaan met de afbraak van de WAO. Nu ook is besloten de begrotingen gewoon te behandelen, vreest hij dat de extreme bezuinigingen op gesubsidieerde arbeid ook door zullen gaan.

De Ruiter is van mening dat een regering die gevallen is niet moet doorregeren alsof er niets gebeurd is. "Deze partijen hebben zelf de stekker uit dit kabinet getrokken en moeten het fatsoen opbrengen om eerst de kiezers weer aan het woord te laten," aldus De Ruiter. Hij roept daarom iedereen op om vanaf de SP-website (www.sp.nl) alle Kamerleden van de regeringspartijen een actiemail te sturen.

De Ruiter is optimistisch over de kansen van de actievoerders: "Zalm is mede door onze acties overstag gegaan met betrekking tot de spaarloonregeling. Nu is het tijd om de ID- en WIW-banen te redden."

Verstuur uw protestmail!