Ingezonden persbericht

http://organisatie.cms.fnv.nl/renderer.do/menuId/10836/pageId/10243/instanceId/10838/itemId/6438/

Gemeenten niet blij met bezuiniging.

Hoe gaan de gemeenten om met de voorgenomen bezuinigingen op de gesubsidieerde arbeid? Regio Randstad heeft hierover een snelle telefonische peiling gehouden onder de 54 grotere gemeenten (meer dan 20.000 inwoners) in het werkgebied. Bij de meeste gemeenten is veel enthousiasme over deze actie. Het was de bedoeling om tenminste de zes grootste gemeenten te bereiken, inmiddels hebben 37 gemeenten de vragenlijst beantwoord.

Op dit moment is in de meeste gemeenten nog geen politieke besluitvorming geweest. De eerste indruk is dat de meeste gemeenten slecht te spreken zijn over de bezuinigingen, vooral ook over het abrupte karakter. Met name de kleinere gemeenten wachten nog af welke landelijke ontwikkelingen er komen, zij weten nog niet zo goed hoe een en ander in de eigen gemeente zal uitwerken.

Overigens blijken de bezuinigingen ook een positief effect te hebben: gemeenten gaan serieuzer kijken hoe ze de doorstroom naar regulier werk kunnen stimuleren. De uitkomst van dit onderzoek vindt u binnenkort op deze site.