MAXIMUM

Recruiter Online eerste platform voor arbeidsmarktcommunicatie

Persbericht

28 oktober 2002

Nieuw platform brengt als eerste alle beschikbare informatie op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie samen.

Op 28 oktober 2002 lanceert Maximum in samenwerking met de sectie Strategisch Recruitment van de Nederlandse Vereniging voor Personeelbeleid het online platform Recruiter Online (www.recruiter-online.nl). Dit initiatief is genomen omdat arbeidsmarktcommunicatie de laatste jaren is uitgegroeid tot een volwaardig vakgebied waarbij grote financiële belangen op het spel staan. Echter, tot op heden bestond er nog geen platform waar alle informatie op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie samenkwam en waar professionals kennis en ervaringen konden delen met collega.s.

Informatievoorziening
Recruiter Online is de eerste site die alle informatie op het gebied
van arbeidsmarktcommunicatie overzichtelijk en gebruiksvriendelijk aanbiedt. Arbeidsmarktcommunicatieprofessionals kunnen snel up-to-date informatie verkrijgen betreffende alle aspecten van hun vakgebied. De site biedt een actueel overzicht van alle relevante onderzoeken die zijn gepubliceerd. Of het nu gaat om de laatste cijfers over de instroom van technici op de arbeidsmarkt, de inrichting van de back-office van een recruitment-afdeling of om een
onderzoek over de werving van specifieke doelgroepen zoals allochtonen; op Recruiter Online is het te vinden. Ook resultaten van
eigen onderzoeken en ontwikkelde tools zullen een belangrijke bijdrage leveren bij het uitvoeren en verbeteren van recruitmentactiviteiten.

Interactiviteit
Recruiter Online stelt zich ten doel uit te groeien tot een platform dat
zich onderscheidt door professionaliteit en dynamiek. Het traditionele eenrichtingsverkeer zal plaatsmaken voor interactiviteit.
Het platform biedt de mogelijkheid om het contact met professionals en tussen professionals te optimaliseren. Recruiter Online streeft naar een grote betrokkenheid. Niet alleen door professionals deel te laten nemen aan discussiegroepen en onderzoeken, maar vooral door hen de mogelijkheid te bieden relevante onderzoeken en links toe te voegen.

Overige faciliteiten
Recruiter Online beschikt verder over een uitgebreid nieuwsarchief, een agenda waar een overzicht wordt gegeven van alle relevante activiteiten en een pagina waar alle links staan naar onderzoeksinstituten, brancheorganisatie, uitgevers, opleidingen en
bedrijven.

Doelgroep
Het platform biedt een grote meerwaarde voor iedereen die zich bezighoudt met arbeidsmarktcommunicatie. Hierbij wordt niet alleen gedacht aan HR-professionals, recruiters en
marketingcommunicatieprofessionals, maar ook aan mediapartijen, beleidsmakers en adviesbureaus op het gebied van werving en selectie.

Ambitie
Beide initiatiefnemers hebben de ambitie Recruiter Online uit te laten groeien tot .het. platform voor arbeidsmarktcommunicatie. Na de lancering in oktober zullen verschillende nieuwe modules aan het platform worden toegevoegd en is er ruimte voor het organiseren van verschillende fysieke bijeenkomsten.