Gemeente Breda

Persberichten

28-10-2002

Geen verlenging kermis

Het college van burgemeester en wethouders van Breda heeft besloten dat de kermis niet verlengd wordt. De kermisexploitanten hadden de gemeente verzocht de kermis tot en met zondag 4 november te laten draaien omdat door het slechte weer de kermis de afgelopen week slecht is bezocht. Ook gisteren hebben zij inkomsten misgelopen omdat de kermis vanwege de storm moest sluiten.

Het college heeft dit besluit genomen, omdat verlengen van de kermis door de onvoorziene situatie een onevenredig grote belasting voor de politie zou betekenen, waardoor dit onherroepelijk ten koste zou gaan van politiezorg elders in de stad. Het college en de politie hebben begrip voor het verzoek van de kermisexploitanten, maar geven prioriteit aan de veiligheid van haar burgers in de stad Breda.

Munten, waardebonnen en penningen die bezoekers de laatste dag van de kermis had willen gebruiken kunnen volgend jaar nog deels worden verzilverd.

Als tegemoetkoming krijgen kermisexploitanten die volgend jaar niet terugkomen naar Breda nu 25% van hun staangeld terug van de gemeente. Exploitanten die volgend jaar wel weer in Breda staan, krijgen volgend jaar 25% korting op hun staangeld.

Breda, 28 oktober 2002.