Fugro N.V

Fugro neemt geotechnische activiteiten van Subsea 7 over Leidschendam, The Netherlands, 28 October 2002

---

Fugro heeft de geotechnische activiteiten van Subsea 7 overgenomen voor ongeveer USD 22 miljoen. De geotechnische activiteiten van Subsea 7 bestaan uit twee specialistische schepen, de Bucentaur en de Markab, en uit lopende contracten met Statoil ASA en Caspian Geophysical JV.

De acquisitie van de Bucentaur en de Markab past binnen de lange termijn strategie van Fugro. Fugro is reeds eigenaar van twee andere geotechnische boorschepen, de net in gebruik genomen Fugro Explorer en de Mariner, en heeft twee andere schepen, de Bavenit en de Seaprobe, voor lange termijn gehuurd. In de afgelopen jaren heeft Fugro de Bucentaur en de Markab regelmatig van Subsea 7 gehuurd voor geotechnisch werk. Door de aankoop van deze schepen hoeven deze diensten niet meer te worden ingehuurd bij derden. Met meer geotechnische schepen direct onder eigen beheer kan Fugro haar klanten in de hele wereld nog completere diensten aanbieden.

De acquisitie wordt uit de kasstroom betaald.

De Bucentaur is op dit moment onderweg naar Brazilië en de Markab is werkzaam in de Kaspische Zee. De schepen hebben op dit moment een werkvoorraad tot april 2003.

---

More information :
Author : Fugro N.V.
E-mail : holding@fugro.nl
Fugro N.V.
Leidschendam
www.fugro.nl

ga terug naar top van de pagina


---

Nieuw

Presentation & Half Yearly Report - 1st Half 2002

Request Annual Report printed version Online

Online Monitoring Demo site

---

Ontmoet Fugro
Ga naar Agenda

Beurzen & Tentoonstellingen

---

Euronext Ga naar aandelenkoers 25-10-2002 17:23:00 17:23 (GMT+1)
Aandeel : 40,15 0
Obligatie : 99,75 0
---