Beers Bedrijfsauto

Zeven nieuwe Scania's voor P. Daemen Transport

---

28/08/2002
Dhr T. Daemen (L), directeur van het gelijknamige transportbedrijf neemt de sleutels van de nieuwe Scania in ontvangst (klik voor grotere foto) P. Daemen Transport uit het Limburgse Maasbree heeft onlangs de sleutels van 7 nieuwe Scania Topline trekkers in ontvangst genomen. De voertuigen, van het type Scania R114LA4X2NA met de zuinige 380 pk/280 kW sterke 11 liter motor, zijn uitgevoerd met Scania Opticruise, het computergestuurde schakelsysteem. Verder maken electronisch aangestuurde schijfremmen rondom, de Scania Retarder en uiteraard het Beers Veiligheidspakket deel uit van de standaarduitrusting. Dit pakket bestaat o.a. uit een Dobli-spiegel, airbag en gordelspanner voor de chauffeur, zij-inrijbeveiliging en Scania Alert. Net als alle andere Scania's in het wagenpark van Daemen zijn ook deze voertuigen opgenomen in het bestaande Reparatie- en Onderhoudscontract. De trekkers zijn afgeleverd door de vestiging van Beers Bedrijfsauto te Venlo.

Al ruim 65 jaar is Daemen actief als logistiek dienstverlener. Naast de specialisatie in het internationale vervoer van koel- en vriesproducten van levensmiddelen en producten uit de vers-foodsector biedt Daemen ook op het gebied van non-food een breed pakket aan diensten. Het transportbedrijf beschikt over uitgebreide koel op- en overslagfaciliteiten. De nieuwe trekkers zullen primair worden ingezet bij Scheuten Glasgroep, één van Europa's grootste glasleveranciers met productielocaties in de Benelux, Frankrijk en Duitsland en een afzetgebied door heel Europa. Ter beheersing van deze internationale goederenstromen is in nauwe samenwerking met Daemen een geautomatiseerd systeem opgezet waarbij truck-IT een belangrijke rol speelt. Scheuten Glasgroep produceert o.a. float glas, gelaagd glas, gehard glas, gecoat glas en isolatieglas en biedt werk aan ca. 1.000 mensen.

P. Daemen Transport hecht veel waarde aan een veilige en comfortabele werkplek voor de chauffeurs. De keuze voor Scania Opticruise, het hoge standaard uitrustingsniveau van de Topline trekkers en het uitgebreide truck-IT pakket, waarmee de voertuigen zijn uitgevoerd, accentueren het belang dat het transportbedrijf aan het welbevinden van haar werknemers hecht. Ook de beheersing van het brandstofverbruik krijgt bij Daemen veel aandacht. Hierin speelt het Scania truck-IT systeem, met een geavanceerde boordcomputer als basis, een belangrijke rol. Het wagenpark van Daemen omvat ca. 70 eenheden, waarvan het merendeel Scania's, en het bedrijf biedt werk aan 120 medewerk(st)ers.