Dienstenbond CNV

Uitnodiging bijeenkomst werknemers Aldi
09-10-2002

Het is al weer enkele maanden geleden dat wij elkaar troffen tijdens een bijeenkomst in Meppel. Sindsdien is er weer het een en ander gebeurd met de filiaalleiders en hun contracten.

Op 11 juni jongstleden heeft de rechtbank in Zwolle uitgesproken dat de contracten met de versie 07/01 in strijd met de CAO zijn en dat een aantal bepalingen in die contracten nietig zijn. Begin september is Aldi in hoger beroep gegaan tegen de beslissing van de Zwolse rechter. Binnenkort hopen wij meer te kunnen vertellen over de argumenten van Aldi in het hoger beroep.

De filiaalleiders die de contracten van de versie 07/01 hadden getekend, hebben recent tijdens grootschalige
filiaalleidersbesprekingen weer een nieuwe versie van een arbeidsovereenkomst ontvangen. Wij hebben u daar al eerder over geïnformeerd.

De filiaalleiders die hebben geweigerd om vorig jaar (en ook nu nog) een nieuw contract te ondertekenen en dus nog vallen onder wat wij voor het gemak een oud contract noemen, hebben op geen enkele wijze nog kennis kunnen nemen van de bepalingen waarmee Aldi nu weer meent de CAO en de uitspraak van de rechter terzijde te kunnen schuiven. Zoals u van ons gewend. krijgt u van ons deze informatie wel, zodat u zich gesteund weet door de bond.

Wij nodigen u dan ook uit voor een bijeenkomst op:

woensdag 30 oktober 2002
van 20.00 tot 21.30 uur
in een zaal van Schouwburg Ogterop
Zuideinde 70 in Meppel

Op de agenda staan de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot de filiaalleiderscontracten.

Als u andere punten wilt bespreken, neem dan contact op met: Aletta Bulsink, tel. (055) 577 26 40, of:
Gert-Jan Seffinga, tel. (0512) 583 440.

Tot woensdag 30 oktober!