Gemeente Wassenaar

Veelgestelde vragen

Bijeenkomst grondwateroverlast 30 oktober
19-10-2002

Woensdag 30 oktober 2002 om 20.00 uur vindt in het Cultureel Centrum de Warenar, Kerkstraat 75, een brede bijeenkomst plaats van het project Grondwateroverlast Wassenaar. Voor deze bijeenkomst zullen geen aparte uitnodigingen worden verstuurd aan de probleemhebbers en bewoners die vorig jaar de enquête hebben ingestuurd. Het adressenbestand is hiervoor te omvangrijk geworden (ongeveer 700 adressen). Wel zullen alle betrokken organisaties, buurtverenigingen, woningbouwverenigingen en landgoedeigenaren een uitnodiging ontvangen. Het motto is dan ook: Hoort, zegt het voort.

Door medewerkers van ingenieursbureau DHV zal een presentatie worden verzorgd over de resultaten van het onderzoek. Uitgekomen zijn deelrapport 1 Naar een gewenst grondwaterregime in Wassenaar (mei 2002) en deelrapport 2 Het probleem, de oorzaak en de oplossingen (juni 2002). Beide rapporten zijn te downloaden via deze site. Helaas is het niet mogelijk ook alle bijlagen te downloaden, doordat de grafische weergave van de kaartbijlagen te groot qua ´omvang´ zijn. Wel beschikken de secretariaten van alle buurt- en wijkverengingen over een compleet rapport. Op de avond zal tevens de mogelijkheid worden geboden om een exemplaar van het rapport of een cd-rom versie te bestellen.

Tijdens de presentatie zal per deelgebied worden ingegaan op de resultaten van het onderzoek. Oorzaken van de grondwateroverlast, mogelijke oplossingen, effecten van maatregelen, kosten en kostenverdeling worden besproken. Tijdens de pauze is er gelegenheid tot het schriftelijk indienen van vragen. Aan de hand van deze vragen zal na de pauze een discussie plaatsvinden met de bestuurders van alle bij het onderzoek betrokken organisaties. Dit alles onder leiding van de burgemeester van Wassenaar.