Gemeente Uithoorn

Infomarkt energiek wonen in winkelcentrum zijdelwaard.

Vrijdagavond van 18.00 tot 21.00 is er Infomarkt Energiek wonen in winkelcentrum Zijdelwaard.
Bij de stand kunt u hier vragen stellen over het gratis Energie Prestatie Advies (EPA). Ook kunt u het gratis EPA-informatiepakket aanvragen. Tevens kunt u tijdens de informatiemarkt energiezuinige apparatuur bekijken, zoals een HR-ketel met zonneboiler, zon-pv-panelen en isolatiemaatregelen voor in uw woning.

Kom dus ook langs, bij de infomarkt in winkelcentrum Zijdelwaard!

Ziet u geen kans om langs te komen bij de Infomarkt maar wilt u wel meer informatie? Kijk dan op www.natuurmilieuweb.nl. U kunt ook telefonisch informatie aanvragen bij het informatiepunt 'Energiek Wonen'. Dit informatiepunt is op werkdagen te bereiken van 9.00 tot 18.00 uur op tel. 030-300 24 88.

JAARLIJKSE ZWERFVUILACTIE THAMERDAL OP 30 OKTOBER

Woensdagmorgen 30 oktober gaan de bewoners van Thamerdal weer aan de slag om de wijk zwerfvuilvrij te maken. Vanuit de basisschool de Regenboog gaan groepjes kinderen met begeleidende volwassen buurtbewoners vanaf 9.00 uur aan het werk met een vuilgrijper, een vuilniszak en natuurlijk handschoenen. De kleuters maken de directe omgeving van de school schoon, maar de oudere kinderen gaan steeds een straatje verder. Zo komen ze uiteindelijk ook bij het busstation en Pondarosa. Deze laatste plaatsen zijn bekend om hun grotere hoeveelheden zwerfvuil. Maar omdat deze plaatsen verder van de school liggen en ook gevaarlijker zijn (o.a. bussen) roepen we nog meer bewoners van de wijk op een handje te helpen door een groepje leerlingen te begeleiden om zo hun wijk weer een prettig aanzien te geven. Dat kan door naar de school te gaan om 9.00 uur of u vooraf op te geven bij Stichting de Visser tel. 561987. Ook leerlingen van de eerste klas van scholengemeenschap Thamen doen aan deze actie mee.
De actie vindt plaats in het kader van buurtbeheer, waarin gemeente, woongroep Holland, politie en bewoners samen werken aan een prettige en veilige leefomgeving.

Meer informatie bij Anneke Wegman, 513 227

Drieling
Beleidsbegroting
De begroting van Uithoon bestaat uit drie boekjes. Het belangrijkste onderdeel is de beleidsbegroting. Daarin zijn alle hoofdlijnen van het gemeentelijk beleid voor 2003 vastgelegd. Als u de beleidsbegroting inkijkt, ziet u dat deze is onderverdeeld in 58 zogenoemde 'beleidsproducten'. Bij ieder product hebben we vermeld: een omschrijving en een doelstelling, de lasten en baten en eventuele kengetallen. Bovendien vindt u hier ook een toelichting. Ook is aangegeven of de tarieven van belastingen en rechten die bij dit beleidsproduct horen worden aangepast. Tenslotte hebben we bij ieder beleidsproduct een overzicht opgenomen van de concrete voornemens met financiële gevolgen voor het jaar 2003.

Beleid eigen heffingen
Het tweede onderdeel is het voorstel beleid eigen heffingen. Daarin hebben we de in de beleidsbegroting vermelde aanpassingen van de tarieven verder uitgewerkt.

Bestemming financiële middelen
Het derde en laatste boek is het voorstel bestemming financiële middelen. Hierin geven we per beleidsproduct informatie over de besteding van de in het begrotingsjaar 2003 beschikbare financiële middelen.

2003. De vergadering begint met een korte mondelinge toelichting van de fracties op hun eerder schriftelijk ingediende algemene beschouwingen. Dan volgt het antwoord van burgemeester en wethouders (B&W) op die algemene beschouwingen. Op dat antwoord kunnen de fracties reageren en vervolgens komen burgemeester en wethouders nog een keer aan het woord. Tenslotte volgt de stemming over eventueel door fracties ingediende moties en amendementen (wijzigingsvoorstellen) en de begrotingsvoorstellen van B&W. in de openbare bibliotheek aan de Alfons Ariënslaan. Vanaf 29 oktober liggen ook de algemene beschouwingen in gemeentehuis en bibliotheek ter inzage.

Enkele bijzonderheden
De gemeentebegroting 2003 is de eerste begroting in de raadsperiode 2002-2006. Ook is deze begroting de eerste die onder het nieuwe dualistische bestel door de gemeenteraad wordt behandeld. In 2002 hebben de gemeenten in ons land namelijk een nieuwe opzet. Zo zijn na de gemeenteraadsverkiezingen van 6 maart jl. wethouders niet langer lid van de raad en heeft de raad een eigen secretaris (griffier).

Productbegroting
De begroting is productgericht opgezet, dat wil zeggen dat de budgetten en de daarvoor te leveren prestaties en de met deze prestaties te bereiken doelen aan producten zijn gekoppeld. De beleidsproducten zijn beschreven in de beleidsbegroting.