Gemeente Deventer

Afsluiting maatschappelijk debat Stedendriehoek 2030 op 30 oktober a.s.

Op woensdag 30 oktober a.s. wordt er een afsluitend congres gehouden in het kader van het Maatschappelijk Debat Stedendriehoek 2030. Het congres vindt plaats van 13.30 tot 17.30 uur in de Hanzehof in Zutphen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via mevrouw Yvonne Harryvan, 055-5802424.

Stelt u zich voor, het jaar 2030. Hoe wilt u dan wonen en werken in de Stedendriehoek? Hoe ziet de natuur eruit en de landbouw? Waar is ruimte voor bedrijven en zijn de files dan opgelost?

De gemeenten Apeldoorn, Deventer, Zutphen, Voorst en Gorssel, samen het regionaal stedelijk netwerk Stedendriehoek, houden zich nu al bezig met bovenstaande vragen. Zij maken afspraken over de ruimteverdeling tot 2030. Daartoe hebben zij twee mogelijke perspectieven verkend: de Blauwe Stedendriehoek en de Groene Valleistad.

Graag horen wij ook uw visie op de toekomst van de Stedendriehoek. Tijdens de inloopavonden en rondetafelgesprekken heeft u uw mening al kunnen geven over de twee perspectieven. Ook was er de mogelijkheid om schriftelijk te reageren en suggesties te geven. Als slot van het maatschappelijk debat wordt er op woensdag 30 oktober een afsluitend congres georganiseerd, van 13.30-17.30 uur in de Hanzehof in Zutphen.

Gedurende deze middag zullen de twee perspectieven nogmaals aan bod komen en is er volop ruimte voor discussie. Tijdens minidebatten zal Jaap Modder, voorzitter KAN, als discussieleider verschillende zogenaamde 'hete hangijzers' bespreken met de vertegenwoordigers van diverse belangenverenigingen. Ook de 'zaal' is van harte uitgenodigd om te reageren.

Van de uitkomsten van het maatschappelijk debat zal een verslag worden gemaakt dat mede als input wordt gebruikt voor een regionale structuurvisie voor de ruimtelijke ordening van de Stedendriehoek.