Gemeente Coevorden

22 oktober 2002

Gemeente Coevorden
Afdeling Communicatie
Postbus 2
7740 AA Coevorden
telefoon 0524-598598
fax 0524-598555
e-mail voorlichting@coevorden.nl
website www.coevorden.nl

Nieuwe ontwerp-milieuvergunning brandweerkazerne/ambulancepost

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een nieuwe ontwerp-milieuvergunning ter inzage te leggen. Deze geldt voor de nieuwe brandweerkazerne/ambulancepost aan de Hulsvoorderdijk in Coevorden.

De nieuwe ontwerp-milieuvergunning bevat een aantal extra maatregelen. Zo moet er een verkeersregelinstallatie ter plekke worden aangebracht zodat hulpverleningsdiensten onbelemmerd in alle richtingen kunnen uitrukken. Deze installatie moet voor de uitrit van de kazerne geplaatst worden. Ook moeten de hulpverleningsvoertuigen uitgerust worden met apparatuur om de verkeersinstallatie op de kruising met de Gouverneur Hofstedelaan/Daler Allee te bedienen. Deze maatregelen zijn nodig om zoveel mogelijk de geluidsoverlast te beperken en de verkeersveiligheid niet in gevaar te brengen. Op deze manier hoeven de voertuigen namelijk geen akoestische signalen te voeren wanneer ze wegrijden van de brandweerkazerne/ambulancepost.

In juni 2002 heeft de Raad van State de eerder verleende milieuvergunning voor de brandweerkazerne/ambulacepost nietig verklaard. De Raad van State was van mening dat er destijds te weinig onderzoek is gedaan naar de mogelijkheden om overlast voor de omgeving te voorkomen. Met deze nieuwe vergunning voldoet de brandweerkazerne/ambulancepost aan alle milieunormen. Ook wordt voldaan aan de eisen die gesteld zijn aan de ambulancediensten. De eerder afgegeven milieuvergunning was namelijk ook in strijd met de Wet Ambulancevervoer. Ambulances moeten namelijk bij de zogenaamde A-1 ritten (wanneer de situatie voor de patiënt levensbedreigend is) met bijzondere signalen weg kunnen rijden.

De nieuwe ontwerp-vergunning zal met ingang van 30 oktober 2002 ter inzage worden gelegd. Verder wordt in november een hoorzitting georganiseerd. Dan worden belanghebbenden in de gelegenheid gesteld opmerkingen te maken en vragen te stellen over deze ontwerp-milieuvergunning.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie, tel: 598626/627