Amsterdam Airport Schiphol

Vliegtuigen krijgen voorrang op de weg:
omleiding door verhuizing Fokker Friendship en Gruman Tracker

Op woensdag 30 oktober 2002 zullen de Fokker Friendship en de Gruman Tracker hun plek in de tuin van luchtvaartmuseum Aviodome verlaten. Als voorbereiding voor hun verhuizing naar hun nieuwe onderkomen in het toekomstige luchtvaartthemapark op Lelystad Airport worden deze twee historische vliegtuigen vervoerd naar een hangaar op Schiphol-Oost. Gedurende de avond van woensdag 30 oktober en de nacht van woensdag op donderdag zal het wegverkeer worden omgeleid om voorrang te geven aan dit bijzondere transport.

Via de Westelijke Randweg, de Evert van de Beekstraat (langs het Schipholgebouw en Avioport), het Westeinde en de Handelskade worden de vliegtuigen getakeld naar het rijbaanviaduct over de Handelskade. Vanaf het rijbaanviaduct worden de vliegtuigen met een trekker naar Schiphol-Oost gesleept.

Het transport van de vliegtuigen zal naar verwachting op woensdagavond 30 oktober om 19.00 uur beginnen. Tot uiterlijk donderdagmorgen 05.00 uur zal het verkeer ter plaatse van het transport hinder ondervinden. Het transport tussen de Aviodome en het rijbaanviaduct vindt plaats met takels. Tijdens het takelen wordt het verkeer ter plaatse stopgezet en de weg afgesloten.

Het verkeer dat vanaf de A4 via de Inkeer en de lage toerit vanuit Den Haag richting de Aviodome rijdt, zal worden omgeleid naar de Herbergierstraat en dan haar weg kunnen vervolgen. Verkeer dat vanuit Schiphol Zuid komt om naar de A4 of Schiphol Centrum te gaan, wordt omgeleid via de Uiverweg en de Pelikaanweg.

Tijdens het transport van de vliegtuigen zullen de bushaltes aan de Westelijke Randweg en de Rijkerstreek buiten gebruik zijn. Ook is het in deze periode verboden te stoppen of te parkeren in de Evert van de Beekstraat voor Avioport en het Schipholgebouw en op het Westeinde.

100-2002/mb